Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Mardin Devlet Hastanesi önünde teröristlerin polis aracına düzenlediği saldırı sonucu şehit olan polis memuru Cengiz Emgizek için cenaze töreni düzenlendi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen cenaze törenine Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Tuğay Komutanı Lokman Ali Yılmaz, Mardin Belediye Başkan yardımcısı Murtaza Varlık, Emniyet Müdürü Derviş Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Dündar, askeri ve sivil yetkililer ile kurum amirleri, ilçe kaymakamları, polis mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze törenine katılan şehit polis Cengiz Emgizek’in eşi Hatice Emgizek ve annesi Elif Emgizek ile kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit annesi, Cengiz Emgizek’in fotoğrafına sarılarak, "Beni de oğlumun tabutuna koyun." diye feryat etti. 1,5 yaşındaki şehit oğlu Muhammed ise polis memurlarının kucağında cenaze törenini seyretti. Cengiz Emgizek’in babası Hanefi Emgizek ise oğlunun katilleri bulunması için Mardin Valisi Turhan Ayvaz’da yardım istedi.

Şehit polis memuru Kaya'nın özgeçmişinin okunması ve saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara, "Bilindiği gibi hasta ambulans ve hastanelere dokunmamak her türlü öncelik ve yardımı sağlamak her türlü insanlığın ortak paydalarından bir tanesi olduğunu belirterek, Maalesef son bir yıldır Mardin ve ilçelerinde terör örgütü PKK ve KCK örgütü düzenlediği silahlı ve bombalı saldırıda 3 tane şehit verdik. 5 tane polis memuru da yaralandı. Bu olayın aydınlatılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bilindiği gibi hasta, ambulans ve hastanelere dokunmamak, her türlü öncelik, yardım ve kolaylığı sağlamak insanlığın ortak paydalarından birisidir. İç güvenlikten sorumlu kolluk kuvveti olarak vatan ve vatandaşlarımızın bir bütün olduğuna ve asla parçalanmayacağına inanıyoruz. Bizler vatan evlatlarımızın okuyup aydınlanması, çalışıp zenginleşmesi ve her türlü tercihlerini hür iradeleriyle yapmaları konusunda gerekli güvenlik tedbirlerini almaya, yeri ve zamanı geldiğinde polis memuru Cengiz Engizek gibi son borcumuzu da ödemeye hazırız. Bizler yangının olduğu yerde itfaiyeci ve su olmaya, terör ve yıkımın olduğu yerde huzur vermeye ve inşa etmeğe kararlıyız. Bu mücadeledeki en büyük destekçimiz kadirşinas milletimizdir. Tarih boyunca büyük düşünen ve büyük hareket eden milletimiz önündeki tüm badireleri tek tek atlatacak, zengin, müreffeh ve huzurlu geleceğine doğru yol almaya devam edecektir." dedi.

Konuşmaların ardından Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından dualar okundu. Daha sonra şehitin cenazesi önce ambulansla Mardin Havaalanı'na, buradan da tarifeli uçakla Kahramanmaraş’a gönderildi.

Editör: TE Bilisim