İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
 Türkiye’de yaşayan Amerikalı gazeteci-yazar Andrew Finkel, Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin 17 Aralık’ta başlatılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından gösterdiği tutumu eleştirdi ve hükümetin prestij kaybettiğini söyledi.
Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtlayan Finkel, Türkiye’de savcıların farklı açıklamalar yapmasına örnek verdi ve adalet sisteminin kaygı yarattığı görüşünü savundu.

Son olaylarla bağlantılı olarak Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone’ye yöneltilen suçlamaları sorduğumuz Finkel, hükümetin bu konuda geri adım attığını ve bu şekilde bir diplomatik krizden çıkıldığını söyledi.

Gülen hareketiyle yaşadığı gerginliğin sonucunda hükümete yönelik muhalefetin artık muhafazakar kesimden de geldiğini kaydeden Finkel, ayrıca hükümetin son olaylarda daha hoşgörüsüz davrandığına dikkati çekerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki seçimlerde yüzde 4-5 oranında oy kaybedebileceğine işaret ediyor.

Amerikalı gazeteci-yazar Andrew Finkel, geçen hafta New York Times gazetesine gönderdiği yorumda, bakanlar düzeyinde yolsuzluk iddialarının Başbakan Erdoğan’ın siyaseti sivilleştirme ve uzun süreli ekonomik büyüme başarılarına zarar vereceğini savunmuştu. Finkel, Erdoğan’ın kendisine yönelik suçlamalara karşı seçmenlerine yaptığı konuşmalarda komplo teorilerini benimsemesini de eleştiriyor.

Finkel New York Times’daki yazısında, Türkiye’de ana siyasi fay hattının laikler ve dindar sağcılar arasında olmadığını, dindar sağcıların da kendi aralarında artık bölündüğü görüşünü ileri sürüyor. Andrew Finkel ayrıca Adalet ve Kalkınma Partisi’nin hukuk devleti ilkelerine saygısını yitirdiğini, kamuya karşı yükümlülüğünde küçümseyici bir yaklaşım içine girdiğini söyleyerek kendisine yönelik muhalefetin böyle bir ortamda oluştuğunu savunuyor.
Editör: TE Bilisim