‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen terör örgütü PKK üyesi 3 kadından Sakine Cansız, memleketi Tunceli’de törenle toprağa verildi. Törende tabut üzerine barışı simgeleyen beyaz tülbent konulurken beyaz güvercinler uçuruldu.

    Cansız'ın cenazesi, ilk olarak Tunceli Belediyesi’ne ait araçla Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'nden alınarak ailesinin Dağ Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Burada ailesine son kez gösterilen Cansız'ın cenazesi ardından omuzlara alınarak tekrar cemevine getirildi.

    Cenaze omuzlarda taşınırken kadınlar beyaz tülbent takarken, tabutun üzerine de beyaz tülbent konuldu. Burada düzenlenen törene Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Grup Başkan Vekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken ile BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de katıldı.

    Aysel Tuğluk, burada yaptığı konuşmada, Cansız’ın Türk ve uluslararası gladyosu tarafından öldürüldüğünü savundu. Cansız ve 2 arkadaşının öldürüldüğü sürece dikkat çeken Tuğluk, “Paris'in göbeğinde, güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde olduğu bir yerde, Fransız ve Türk istihbaratının sürekli gözetlediği bir yerde tüm şifreler çözülerek tüm kapılar açılarak gerçekleştirildi. Bu açıdan son derece profesyonelce hedef gözetilerek bir cinayet yapılmıştır. Gerçekleştiği süreç açısından son derece önemlidir. Barışa darbe vurmak istemişlerdir." dedi.

    Konuşmaların ardından Grup Başkan Vekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, BDP’li Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin de benzer konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından barışı simgeleyen beyaz güvercinler uçuruldu. Kepenklerin açılmadığı, araçların kontak kapattığı kentte düzenlenen törenin ardından Sakine Cansız'ın cenazesi, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.
Editör: TE Bilisim