Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Suriye’nin Haseke kentine bağlı Rasulayn’dan geldiği tahmin edilen kurşun Ceylanpınar ilçesinde bir döner dükkânına isabet etti. Ölen ve yaralanın olmadığı olayda, dükkânda bulunan kişiler korku dolu anlar yaşadı.

        10 gündür Özgür Suriye Ordusu ile terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD arasında yaşanan şiddetli çatışmaların yerini sessizliğe bırakmasının ardından bugün saat 15.00 sıralarında nereden geldiği henüz belirlenemeyen bir kurşun, dönerci dükkânının tavanına isabet etti. Suriye sınırında iş yerleri bulunan esnaf, nereden geldiği bilinmeyen kurşunların dükkânlarına isabet ettiğini belirterek, yetkilerden yardım istedi.

        Olayın şokunu atlatamadığını ifade eden dönerci Mehmet Yılmaz, ne olduğunu anlamadığını söyledi. Yılmaz, şunları kaydetti: ”Ses geldi. Arkamı döndüğümde kurşun tepsinin içerisinde dönüyordu. Ben o anda döneri kesmiş olsaydım kurşun kafama değerdi. Sırtım dönüktü, yukarıdan gelmiş olması lazım. Büyük ihtimalle çatıdan gelmiş olması gerekiyor. Yetkililerden Ceylanpınar için önlem alınmasını istiyoruz. İnsanlar çok tedirginler. Vatandaşlar dışarıya çıkamıyor. Esnaf çok tedirgin, çatışmalardan dolayı esnafın işi çok düştü. Her an bir kurşun değme ihtimali var.”

        Döner işletmecisi Abdullah Özdoğru da çok tedirgin olduklarını söyledi. İnsanların artık dışarıya çıkamadıklarını, iş yerlerinde oldukları halde iş yapamaz hale geldiklerinin altını çizdi. Kurşunun yanlarından geçtiğini ifade eden Özdoğru, ”Allah korusun kurşun bir santim daha kaysaydı, adam şimdi ölmüştü.” dedi.

        Menderes Özdoğru adlı görgü tanığı çocuk ise elini ve yüzünü yıkayacağı sırada kurşunun yanından geçtiğini belirtti. Kurşunun kafasının üstünden geçtiğini söyleyen Özdoğru, "O anda elimi yıkamak için kafamı eğmemiş olsaydım, kurşun kafama girebilirdi. Allak beni korudu." diye konuştu.
Editör: TE Bilisim