İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde geçen yıl 2 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı tüm ilçeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Sokağa çıkma yasağının olmadığı Camii Kebir, Camii Nebi, İskenderpaşa ve Melikahmet mahallelerinde yasak ilan edildi. Böylece ilçenin etrafını saran tarihi surların iç kısmının tamamı yasaklandı. Yasakla birlikte ilçeden göçler de başladı. Çatışmaların ortasında kalmak istemeyen bazı vatandaşlar Sur’un Tekkapı, Çiftkapı ve Urfakapı’dan eşyalarını alarak evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’nın kazdığı hendek ve kurduğu barikatların kaldırılması amacıyla düzenlenen operasyonlar devam ediyor. İki aydan fazla süredir devam eden sokağa çıkma yasağı ilçenin tamamında uygulanmaya başladı. Diyarbakır Valiliği, ilçenin Camii Kebir, Camii Nebi, İskenderpaşa ve Melikahmet mahallelerinde de ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Şehrin tarihi surları, sokağa çıkma yasağının sınırı oldu. Yani surların iç kısmına girişler tamamen yasaklandı, burada ikamet eden vatandaşların çıkmasına ise izin veriliyor. Yeni yasak kararını sabah öğrenen vatandaşlar, evlerini terk etmeye başladı.

“YA RABBİM BUNA SEBEP OLANLARI SANA HAVALE EDİYORUM”

Yasağın uygulandığı İskenderpaşa Mahallesi'nde ikamet eden İzzetin Sevim, hamal olduğunu ve gidecek bir yeri olmadığını söyledi. Polis noktasında ellerini havaya kaldıran Sevim, “Allah hakkımızı bırakmasın. Biz açlıktan ölüyoruz ya rabbim bu nedir. Ellerimi kaldırım, bunu bize kim yaptıysa hakkımızı onlarda bırakmasın. Ben kalp hastasıyım, kızım böbrek hastası. 10 gün kızımda kalıyorum, bugün eşyalarımı almaya geldim. 124 bin peygamber hatırına Allah’ım hakkımızı sebep olanlarda bırakma. Hasta halimizde onun bunun evinde kalmak zorunda kalıyoruz. Müslümanlıkta böyle bir şey var mı? Ya Rabbim buna sebep olanları sana havale ediyorum. ” diye konuştu.

“ÜÇ ÇOCUĞUMLA NEREYE GİDECEĞİMİ BİLMİYORUM“

Sur ilçesinden üç çocuğuyla birlikte çıkan Remziye B., nereye gideceğini bilmediğini söyledi. Evini aniden terk etmek zorunda kaldığını belirten Remziye B., “2 aydır abluka altındayız. Silah seslerinden çocuklarımız yatamıyor, psikolojileri bozuldu. Şemdi ne yapacağımı bilmiyorum.” diye konuştu.

“SİYASİLER, AĞALAR, BEYLER NEREDE?”

Vatandaşlardan Alişan Buğdaycı ise sorunun bitmesi için ağaların, beylerin devreye girmesi gerektiğini söyledi. Buğdaycı, “Halkımız aşiret ve ağabeyleri istiyor. Haco aşireti var, Sur’da onlar devreye girsin ve sorunu çözsünler. Köy korucusunu onu bunu getirmekle sorun çözemezler. AKP’li vekiller gelsin sorunu çözsünler. Bu siyasiler neredeler, dört yılda bir geliyorlar, şimdi sıkıntı çekiyoruz, neredeler? Şimdi de gelsinler.” şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilisim