‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
 Ümraniye de teravih namazını kıldıktan sonra, cami imamı namaz sonrası dua yapmaya başlıyor, bizde bu duaya amin diyoruz, dua bittiğinde gerçekten kanımız donuyor.Bir müddet yerimden kalkamıyorum. ''Filistin de başına bomba yağan Müslüman kardeşlerimiz koru yarabbi......'',

Bu cümleye Kerkük'te bu aziz mübarek günde, çöl şartlarında, kavurucu sıcakta, güneş altında, ölüme mahkum edilen, ''ya öl ya da göç et'' diyerek kaderine terk edilen Türkmenler dahil olamıyor.

Müslüman Türk evlatlarının Ülkücülerden ve Allah'tan başka sahipleri yok mudur? Bu kardeşlerimizin uğradığı zulmü, soykırımı görmeyen unutturan, bunlar üzerinde yanlış hesap yapanlarla iki cihan da davacıyız. Yazıklar olsun böyle İnsanlık,özgürlük ve Müslümanlık anlayışına! bu Müslüman kanı ayırımı yapan kafa asıl ırkçı faşist ve çağ dışıdır. Saddam döneminde sınıra yığılan peşmergelerle ekmeğimiz paylaştık.Şimdi orada zulüm altında olan garip çaresiz mazlum Türkmenlerdir.

İran o bölgede bir bölüm halka sahip çıkıyor,Suud ve derin yapılar Sünni istismarı peşinde,Barzani Kürtçülükle, Kürdistan peşinde ama bizim can kardeşlerimiz mazlum çaresiz ve yalnızdır.Bu konuda yeterli duyarlılığı göstermeyen AKP hükümetini ilgili herkesi kınıyorum. Burada Barzaninin zulmü altında IŞİD militanlarınca şehit edilen Türkmenler sahipsizdir.

Kerkük yakınlarındaki bir beldenin Türkiye'den giden silahlarla IŞİD denilen kanlı katillerce ele geçirilmesi içine düştüğümüz acınası halin ispatı değil midir? Türkiye bulunduğu coğrafyada hiç bu kadar çaresiz olmadı. İçte Öcalan, hemen yanımızda postal öpücüleri, bir kaç tane kan emici IŞİD militanı, Türk milletine ve onun devletine meydan okuyor.

Dünya lideri olmak Türk'ün kanının dökülmesine Fransız kalmak mıdır? Bu yetmez gibi şimdi yeni rütbeler makamlar peşinde koşan, bir başbakan vardır.Türkün haklarını koruyamayan, ona yapılan zulme mani olamayandan, Türküm demeyi bir türlü başaramayan dan Türk milletine cumhurbaşkanı olur mu? Bu milletin suçu nedir? Mazlum ayırımın da bile Müslüman kanı ayırımı yapmak gerçekten son derece üzücüdür.Türkmenlerin kanı Müslüman kanı değil midir? Filistin için özellikle dua eden imamın, Türkmenleri ağzına almaması, içine düştüğümüz yalnızlığın, vefasızlığın çifte standardın,ihmalin boyutlarını göstermeye yemez mi?

Sabri Şenel
Editör: TE Bilisim