İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Kenya’da, 1999’da yakalandıktan sonra ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda cezasını çeken terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan ile görüştü. Cezaevi çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran kardeş Öcalan, “Abdullah Öcalan Fransa’daki katliama çok üzülmüş.” dedi.

Mehmet Öcalan, sabah saatlerinde İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlüler Bayram Kaymaz’ın annesi Medine Kaymaz ve Cumali Karasu’nun kız kardeşi Pervin Oduncu ile İmralı Adası’na gitti. Akşam 19.00 sıralarında adadan dönen Mehmet Öcalan, gazetecilere açıklama yaptı.

Abdullah Öcalan’ın, Fransa’da 3 PKK mensubunun öldürülmesine çok üzüldüğünü dile getiren Mehmet Öcalan, kardeşinin bu konudaki düşüncelerini şu sözlerle aktardı: “Çok üzücü bir görüşme oldu. Fransa’da katliama çok üzülmüş, bu katliamı kınıyor. Katliamın önü biran önce herkes yani bunun ismine ne koyarsanız koyun, bu katliam biran önce açıklığa kavuşsun. Bu katliam bir işarettir. Bunun için çok üzüntülüdür. 3 tane Kürt kardeşimizin ölmesinden dolayı ailelerine başsağlığı diliyorum. Diyeceklerim bundandır.”

Mehmet Öcalan, İmralı ile MİT arasında devam eden görüşmelerle ilgili olarak ise Abdullah Öcalan’ın şunları söylediğini anlattı: “İleriki aşamada eş başkanlar geldikten sonra bu süreçle ilgili düşüncelerimi o zaman açıklayacağım.”

Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın, televizyon talebinin olmadığını kendisine aktardığını ifade eden Mehmet Öcalan, şunları kaydetti: “Televizyona ihtiyacı olmadığını söyledi. 13 seneden beri böyle yaşamış. Cezaevi müdürünün ısrarı sonucu televizyon almış, ancak çok da kullanmıyormuş. Televizyon talebi olmamış. Öcalan bu konuda, ‘Cezaevi müdürü ikna etti, yoksa ben televizyon almayacaktım’ dedi.”

Mehmet Öcalan, son olarak uzun bir aranın ardından 17 Kasım 2012 tarihinde kardeşi, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile yüz yüze görüşmüştü.


Editör: TE Bilisim