Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
 Terörizmle Mücadele Küresel Forumu’nun (TMKF) kurulduğu 2011 yılından bu yanaeşbaşkanlığını yürüten Türkiye, Forum’un Lahey’de düzenlenen toplantısındaeşbaşkanlığını Fas’a devretti. 

Dışişleri 
Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç’in bildirdiğine göre farklı bölgelerden 29 ülke veAvrupa Birliği’nin bir araya geldiği 30 üyeli TMKF'nin, kuruluşundan bu yana terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi yolunda en önemli referans noktalarından birine dönüştüğü kaydedildi. Değişen terör tehdidine karşı yeni fikirler ve önlemler geliştirilmesi ve ilave kaynaklar oluşturulması amacıyla öncü rol oynayan Forum, Yabancı Terörist Savaşçılar sorunuyla mücadele gereğini de uluslararası gündeme taşıdı. Radikalleşmenin önlenmesi de, günümüzün çözümler üretilmesi gereken önemli meselelerinden biri olarak, Forum’un çeşitli etkinlikleriyle ağırlıklı olarak ele aldığı bir konuyu teşkil etti. 

Türkiye’nin, kuruluşunda öncü rol oynadığı ve çeşitli toplantılarına ev sahipliği yaptığı TMKF’ye aktif katkıda bulunmayı önümüzdeki dönemde de sürdüreceği kaydedildi. 

Editör: TE Bilisim