Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
 Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yaptığı çalışmalar neticesinde, sınırın Suriye tarafında terör örgütü DAEŞ'in cephanelik haline getirdiği evlerin tespit edildiği ifade edildi. Suriye'deki yerleşim yerlerinde bulunan söz konusu evler için yoğun istihbarat faaliyetleri yürüten MİT'in, "evlerin DAEŞ terör örgütü tarafından cephanelik haline getirildiği" bilgisini somut olarak netleştirdiği aktarıldı. 

Kilis'e düşen roketlerin büyük çoğunluğunun cephanelik haline dönüştürülen söz konusu evlerden alındığına ve DAEŞ militanlarının cephaneliklerin yerlerini bildiğine dikkat çekildi. Bölgede faaliyet yürüten seyyar roketatarlı araçlarla dolaşan teröristlerin cephane ihtiyaçlarını bu evlerden karşıladığı bildirildi. MİT'in ise bu bilgiyi somutlaştırıp hedefleri belirlemesinin ardından Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı Bordo bereli askerlerin devreye girdiği aktarıldı. Kilis'e konuşlandırılan Özel Kuvvetler Komutanlığı taburunda görevli bordo bereliler Cuma ve Cumartesi geceleri Suriye'ye yaya olarak geçip sızma harekatı gerçekleştirdi. "Bordo Bereliler"in MIT'in tespit ettiği ev görünümlü cephanelikleri başarı ile imha ederek geri döndüğü vurgulandı.

Operasyonlarda hiçbir zayiat verilmezken MİT'in tespit ettiği tüm hedeflerin imha edildiği öğrenildi.
Editör: TE Bilisim