DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
 Size belletilen ezberiniz de budur evet ama 1950'de gelen Menderes ilk 4-5 ABD ile tarım ve maden anlaşmaları yaparak İnönü'nün açtığı yoldan devam eder ancak Rusya da Stalin'in yerine gelen Kruşçev'in siyaseti ile Rusya ile siyaset değişir. 1956'da Menderes ABD'liler kurdurtmadığı petro kimya sanayini, demir çelik sanayini, enerji için santralleri Rusya'ya kurdurmak için bir sürü anlaşma yapar ve kıyamette ondan sonra kopar Menderes için. Şimdi 1955-1960'a kadar Menderes siyaseti ilk dönemden farklıdır. Siz bunun farkında olmayanlar için klasik ezber " 1950'den sonra gelen bütün sağ iktidarlar 'ülkeyi ABD'ye sattı'dır.

Oysa gerçek böyle değil.

Menderes ile Kruşçev 'in izlediği yakınlaşma siyaseti sonucu 1959 da cenevre ve Zürih anlaşmaları sonucu Kıbrıs'ta garantörlük Hakkı'nı aldığımızı bile kimse bilmez... Ya da bilir de işine gelmez söylemek...
Menderes asılmasaydı Türk dış politikası Atatürk döneminde dönerdi... Kesinlikle İnönü kafasından yani ABD'ye tek taraflı ve Rus düşmanlığı üzerine inşa edilmezdi. İnönü'nün ortanın soluyum söylemi de sol'daki sazanları kandırmak ve CHP'yi bölmekten başka bir işe yaramamıştı.
1964'de jonson mektubu görmeseydi Abdi İpekçi'ye günah çıkartıp; "en büyük hatam Truman doktrinini kabul etmekti" de demez! Ortanın soluyum da demezdi!  Ama ne fayda! Kurtuluş Savaş'ın Dan jonson mektubuna kadar ABD hayranı ABD işbirlikçisi İnönü! 45 sene sonra ortanın solu oluyor ve bizim sözde aydın sol da bunu yiyor! ama artık ne kadar inkar ederlerse etsinler gerçekler açığa çıkıyor.

Ahıska sürgünlerinin acı hikayesini 2 sene önce birlikte okumuştuk hatırlarsın... O insanların sürgün edilmeleri ve ölüme yollanmalarının sebebi de vebali de İnönünündür. 2. Dünya savaşında Nazi'ler ile iş tutmasaydı Rus'larla düşman olup milyonlarca soydaşımızı da telef ettirmezdik...
Şimdi bir uçak düştü hop İsrail'in ABD'nin kucağındasın!
Bu uçağı düşüren iktidar mı suçludur!
Tepesine durduk yere bomba yağan bayır bucak Türklerimi suçludur! Bak yine tarih tekerrür ediyor.
Bizim dünya görüşümüze göre 2. Dünya savaşında aptalca bir yönetim gösteren inönü ile bugün Suriye meselesine aptalca giriş yapan bu iktidar aynı işbirlikçi siyasetin devamıdır. 
Burada partilerin adı sağ olmuş sol olmuş farketmiyor, nedenler ve sonuçlar aynı. Beceriksiz, basiretsiz, çapsız işbirlikçi iktidarlar.  iktidarlar ülkeyi anti emperyalist milli bir çizgiden uzaklaştırıyorlar...

Bahtiyar AYDIN
Editör: TE Bilisim