MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
 İran İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan İstanbul Ülkü Ocakları, İran’da bir televizyonda yayınlanan Türklere yönelik hakaret görüntülerini protesto etti.

Konsolosluğun bulunduğu caddeyi trafiğe kapatan grup, açıklamanın ardından konsolosluğun duvarına tırmanarak Güney Azerbaycan Bayrağı astı.

Cağaloğlu'nda bulunan İstanbul İran Başkonsolosluğu önüne 16.00 sıralarında gelen İstanbul Ülkü Ocakları, ‘Neredesiniz? Ezilen Türk olunca hepiniz kayıplardasınız’, ‘Türkün bir damla kanına dünyayı yakarız’ yazılı afişler taşıyarak, ‘Kahrolsun İran yaşasın Azerbaycan’ şeklinde slogan attı. Konsolosluğun bulunduğu Ankara Caddesi’ni bir süre trafiğe kapatan grup, basın açıklaması yaptı. Çevik kuvvet polisleri, konsolosluk çevresinde güvenlik önlemi aldı. 

Grup adına basın açıklaması yapan İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, şunları söyledi:

“Burada toplanmamızın sebebi İran rejiminin Güney Azerbaycan bölgesindeki Türk soydaşlarımıza yaptığı baskı ve zulümlerdir. Geçtiğimiz hafta İran Radyo Televizyon Kurumu’na bağlı olan Kanal 2 televizyonunda çocuklara özgü gösterilen belgesel programında Güney Azerbaycan Türkü bir kişi, dişlerini tuvalet fırçasıyla temizlediği ve ağzından kötü kokular yayıldığı gösterilmiştir. İran’ın yapmış olduğu bu hakaret, bardağı taşıran son damla olmuştur. Güney Azerbaycan bölgesinde 50 milyona yakın Türk yaşamaktadır. Burada yaşayan Türk vatandaşlarımız İran rejimi tarafından baskı ve asimilasyona tabi tutulmaktadır. Türk Milletine, Medeniyetine hakaret eden İran rejimini protesto ediyoruz. Burada ses bayrağımız olan Türkçenin konuşulması yasaklanmıştır. Kökeni aynı olan Türkler mezhep çatışmasına itilmek istenmektedir. Güney Azerbaycan’da, Güney Horasan’da Kaçkar Türklerine asimilasyon uygulanmaktadır. Bizler Türk Milleti olarak soydaşlarımıza yapılan baskı ve zulümlere karşı kendilerinin yanında olduğumuzu beyan etmek istiyoruz. Türk Milletine çağrımız, Kırım’da, Doğu Türkistan’da, Türkmen elinde soydaşlarımıza yapılan baskılara müsaade etmeyeceğiz. Yetkililerden talebimiz G20 Zirvesinde yapılan toplantıda bu konular ivedilikle ele alınması gerekiyor.” 

Basın açıklamasının ardından İran aleyhine bir süre daha slogan atan gruptan iki kişi, konsolosluğun duvarına tırmanarak ellerindeki Güney Azerbaycan Bayrağı’nı astı. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.









Editör: TE Bilisim