İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
 Çorum'a gelen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Türkmen Dağı'nda bulunan Bayırbucak Türkmenleri için 30 TIR ayni yardım yapacaklarını söyleyerek, Türkmenlerin asıl silah yardımı beklediklerini belirtti.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz dün akşam Çorum Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Hattap İmal ve ocak üyeleriyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Kılavuz, Türkmenlerin 4 yılı aşkın süredir katliamlara maruz kaldığını dile getirerek, "Bölgede IŞİD'in dehşeti, vahşeti artarak devam etmektedir. 

Türkmen Dağı'nda Rus havadan bombardıman yağdırıyor. Karadan da İran'ın Şii milis güçleri yine Esad'ın güçleri, Hizbullah ile birlikte özellikle Bayırbucak bölgesinde her gün soydaşlarımız hunharca katlediliyor. Türkiye'deki yetkililer de soydaşlarımıza tam manasıyla sahip çıkmıyor. Buraya yardım sadece giysi, battaniye, çadır ve gıda olmamalıdır. Soydaşlarımız şunu ifade ediyor. 'Biz namaza durduğumuzda yönümüzü kıbleye sırtımızı Türkiye'ye dönüyoruz. Beklentimiz ve güvenimiz evvela Cenab-ı Allah'tan sonra Türkiye'den' diye ifade ediyorlar.

Yani bölgedeki soydaşlarımız tam manasıyla sahipsiz, başıboş ve arkasında yetkili olarak bir ülke sahip çıkmıyor. Bölgedeki diğer etnik gruplara dünyadaki bütün devletler sahip çıkıyor ama Türkmen sahipsiz" dedi.

Kılavuz, Ülkü Ocakları olarak, milliyetçi ülkücü hareketin mensupları olarak bölgedeki Türkmenlere hem ayni yardım hem de maddi yardım olmak kaydıyla yardım ettiklerini dile getirerek, "Ülkü Ocakları olarak son 10 günde bir kampanya başlatarak 'zulme sessiz kalma soydaşına yardımını yolla' adı altında yürütülen çalışma ile şu ana kadar 30 TIR'ın üzerinde yardım toplanmıştır.

Toplanan gıda, giysi, battaniye, çadır ve sağlık malzemelerinden oluşan yardımlar Allah'ın izniyle Çarşamba günü bölgede olacaktır. Türkmen Dağı'nda ve Yayla Dağı'nda bulunan soydaşlarımızın bu ihtiyaçlarına şimdiye kadar sürekli cevap verdik. Ancak soydaşlarımızın asıl istediği bu yardımlardan ziyade kendilerini savunmak ve yaşamlarını devam ettirmek için devletin gerekli şekilde yardım vermesini bekliyorlar.

Bu yardım da silah yardımıdır. Devletimizin oradaki soydaşlarımızı rahatlıkla kendisini savunabilmesi için silah yardımı yapması gerekiyor. Zira bu konuda bizim yapabileceğimiz pek fazla bir şey yok" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim