Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir
 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, genel başkanlık için isminin geçtiğine ilişkin iddialara yönelik, “Sayın Genel Başkanımız görevinin başındadır ve bütün bu konuları değerlendirmek üzere Cumartesi ve Pazar günü Merkez Yürütme Kurulu'nu ve il başkanlarını davet etmiştir” dedi. 

1 Kasım seçimleri sonrasında Gaziantep'ten tekrar milletvekili seçilen Özdağ, mazbatasını almak üzere Gaziantep Adalet Sarayı'na gitti. Mazbatasını aldıktan sonra sonuçlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Özdağ, “Seçim, sonuçları itibariyle dileriz Türk milletine, ülkemize hayırlar getirir. Bu seçim sürecini Ankara saldırısı katliamı gibi çok vahşi bir katliamı yaşandığı bir seçim olarak hafızalarda, devlet hafızasında kalacak.

Şükrettiğimiz şey, daha fazla kanın dökülmemiş olmasıdır ama 100'ün üzerinde insanın da Ankara'nın göbeğinde hayatlarını terör saldırısında kaybettiğini gördük.” dedi.

FATMA ŞAHİN'İN UHUD VE HENDEK BENZETMESİNE TEPKİ

Konuşmasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri ile ilgili yaptığı Uhud ve Hendek Savaşı benzetmelerini eleştiren Özdağ, bunun siyasi etik sınırlarını tamamen zorlayan ve ihlal eden seçim değerlendirmesi olduğunu kaydetti. Özdağ, “7 Haziran ve 1 Kasım sonuçlarını değerlendirirken İslam tarihinden yapımış olduğu karşılaştırmalarla bir değerlendirme yaptı. Ben siyasi tarihimizde buna benzer bir gafı çok fazla hatırlamıyorum. Bütün şehri temsil etmesi gereken bir mevkide bulunan hanımefendi şehrin yüzde 40'ını sanki İslam dışı bir pozisyona itti.

AKP'ye oy vermeyenlerin İslam dinine mensup olmadıklarını ima edecek bir değerlendirme yaptı. Türkiye'nin de yüzde 50'sinden fazlasını aynı şekilde değerlendirdi. Bu doğrusu kabul edilebilir değildir. Öncelikle sayın Büyükşehir Belediye Başkanının, ben bu değerlendirmesinden dolayı Gaziantep'ten ve Türkiye'den özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum. Çok çok ayıp olmuştur. Bu ayıbı dilerim yapacağı açıklamayla telafi eder. Öte yandan seçimden sonra beni arayan ve tebrik eden AKP mensubu belediye başkanlarına da kamuoyu önünde teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.

Onların nezaketini de unutmayacağım.” şeklinde konuştu. Partinin genel başkanlığı için isminin geçtiği iddialarının da sorulduğu Özdağ, “Bugün yapacağım hiçbir açıklama bu konunun dışında bir açıklama olmayacaktır. Sayın genel başkanımız görevinin başındadır ve bütün bu konuları değerlendirmek üzere Cumartesi ve Pazar günü Merkez Yürütme Kurulu'nu ve il başkanlarını davet etmiştir.

Bu hafta sonu bütün bu konuların değerlendirmeleri sayın genel başkanımızın başkanlığında yapılacak toplantılarda ele alınacak. Neden bu noktaya gelindiği değerlendirilecektir. Bunun dışında herhangi bir değerlendirme yapmayacağım.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim