Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Adana’da duyarlı bir vatandaş, bir aracın çarptığı yaralı kediyi tedavi ettirmek için çalmadık kapı bırakmadı. Arka iki bacağı ezilen hayvana bakacak klinik bulunmayınca son çare kedi Seyhan Belediyesi Çevre Sağlığı ekiplerine teslim edildi.

Merkez Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi Eminağa Caddesi’nde akşam saatlerinde bir sürücünün çarptığı sokak kedisi, ağır yaralandı. İşyerinin önündeki yaralı kediyi fark eden Bekir Yücel, toplumda sık görülmeyecek bir davranış sergiledi. Arka bacakları kırılan kediyi aracına alan Yücel, yakın bir veteriner kliniğini aradı. Eski Vilayet diye bilinen bölgede açık bir veteriner ve telefon numarası bulamayan Yücel, telefonla Seyhan ve Yüreğir Belediyesi zabıta ekiplerine ulaşmaya çalıştı.

Yüreğir Belediyesi, kazanın yaşandığı bölgenin Seyhan ilçesine ait olduğunu belirtip, oranın aranmasını istedi. Bunun üzerine Yücel, kediyi, “en azından acısını dindirmek için bir iğne vurulması” için Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne götürdü. Bu vaka karşısında şaşıran sağlık çalışanları, ‘biz hayvanlara değil, insanlara bakıyoruz.’ diyerek, kendisini başka adreslere yönlendirdi.

Tarsus–Yenice’de bir hayvan hastanesinin olduğunun söylenmesi üzerine Bekir Yücel, aracını o yöne çevirdi. Gittiğinde ise hayvan hastanesinin kapandığını öğrendi. Bu arada 155 Polis İmdat’ı arayıp, yardım için Emniyet Müdürlüğü’ne kadar giden Yücel, uzun uğraşlar sonucu hayvanı Seyhan Belediyesi Çevre Sağlığı ekiplerine teslim etti.

“Unutmayalım ki kedi de bir canlıdır.” diyen Yücel, kendisinin de genç yaşta bir evladını kaybettiğini ve acının ne demek olduğunu çok iyi bildiğini vurguladı. Feci şekilde yaralanan kedinin de sonuçta bir can taşıdığını hatırlatan Yücel, “O anki hislerimle yerde kıvran kediyi olduğu yerde bırakmak istemedim. Üç saat dolaştım, ama bir yerden destek bulamadım. Hatta alay konusu oldum. Kültürümüzde her canlıya yardım etmek var. Atalarımız hayvanlar için vakıflar kurmuş.” şeklinde konuştu. Yücel, kentte akşamları yaralı bir hayvanı götürecek bir merkezin olmamasını önemli bir eksiklik olarak değerlendirdi.

Doğayı Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, mesai saatleri dışında ve tatillerde Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nda veteriner bulunmadığını bildirdi. Barınakta kısıtlı imkânlar nedeniyle sadece kısırlaştırma işlemlerinin yapıldığını savunan Çıtırık, özellikle mesai dışındaki hayvan vakalarında belediyelerin Veteriner Hekimler Odası’ndan özel hizmet almasını istediklerini aktardı. Dört yıllık mücadeleleri sonucu Yüreğir Belediyesi’nin yaralı, ağır ve acil tedavi gerektiren hayvanların bakımı için ‘hizmet alımı sözleşmesi’ imzaladığına işaret eden Çıtırık, Seyhan Belediyesi’nin ‘Bu Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir’ diyerek söz konusu işbirliğine yanaşmadığını iddia etti.
Çukurova Belediyesi’nin kısmen bu hizmeti sunduğunu ileri süren Çıtırık, çok büyük sıkıntı çektikleri sorunun çözümü için çalıştıklarını dile getirdi.

Adanalı Hayvansever Fatoş Tekbaş, Avrupa Birliği’ne (AB) üye olmaya çalışan Türkiye’de temel hak ve özgürlüklerde yapılan düzenlemelerde hayvan haklarının da aynı kapsamda ele alınması gerektiğini söyledi. Her canlının yaşam hakkının bulunduğuna dikkat çeken Tekbaş, “Gündüz trafik kazasında yaralanmış bir hayvanın tedavisinde sorun yok. Ama mesai saatleri dışında bir vatandaşın veterinere ulaşması çok zor. Eczacılar gibi nöbetçi veteriner listesi uygulamasına geçilmesi gerekir.” uyarısında bulundu.
Editör: TE Bilisim