Yolsuzluklar nasıl sümen altı ediliyor? Yolsuzluklar nasıl sümen altı ediliyor?
 Yeni kabinede yer alan MHP'li Tuğrul Türkeş'e MGK kararlarının uygulanması ve takip edilmesi görevi verildi.

Geçici hükümette görev alan Başbakan yardımcılarının görev dağılımı belli oldu. Bülent Arınç'tan boşalan Hükümet Sözcülüğü görevi, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a verilirken. Kabinenin yeni ismi Tuğrul Türkeş ise MGK kararlarının takibini yapacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre, yeni hükümette Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yardımcılarının görev dağılımı şöyle:

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU

GK Genel Sekreterliği, MİT, Diyanet İşleri Başkanlığı, TOKİ, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı.
 

YALÇIN AKDOĞAN

Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT, AA, RTÜK, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği.
 

NUMAN KURTULMUŞ

Hükümet sözcüsü olarak atanan Kurtulmuş ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü, TİKA, AFAD ve Türkiye-İnsan Hakları Kurumu'ndan sorumlu olacak.
 

CEVDET YILMAZ

Ekonomik konularda genel koordinatör olarak çalışacak. Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü ve BDDK'dan sorumlu olacak.
 

TUĞRUL TÜRKEŞ

MGK kararlarının koordinasyon ve izlenmesi, Kıbrıs, Medeniyetler İttifakı Projesi, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı. Bu arada Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Editör: TE Bilisim