t24 yazarı İsmail Kılıçarslan, "Dahasını da söyleyeyim mi size? Selanik'te doğmuş ve Selanik elden çıkınca "doğal bir sığınmacı"ya kendiliğinden dönüşmüş Mustafa Kemal'in başkomutanı olduğu istiklal Savaşı'nda İstiklal Marşımızı Arnavut Mehmet Akif yazmıştı. Daha neyi, nasıl ve nereden konuşalım bilmem ki..." demiş. Ben de bu sözün neresini düzelteyim bilmiyorum diyorum. Beyefendi kulağınıza küpe olsun.

1-  Mustafa Kemal Osmanlı Paşasıydı ve Osmanlı Devleti ayaktayken Çanakkale dahil birçok savaşta yer almıştı. Bu sebeple bugünkü sığınmacılara benzer yanı yoktu.

2-  Selanik 1912'de Osmanlı Devleti zamanında kaybedildi. Dolayısıyla bir asker olan Atatürk'ü sığınmacı olarak nitelendirmek bilgisizliğin ötesinde bir şeydir. O Selanik'ten sığınmacı olarak gelmedi, aksine düşmanla savaştı.

3-  Atatürk nasıl bir sığınmacıydı ki Osmanlı yönetimi onu resmi olarak Anadolu'da görevlendirdi. Hani Suriye'den gelenler gibi boş oturmadı.

Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz

4-  Mustafa Kemal, Tahsin Paşa tarafından Selanik kurşun atmadan Yunana teslim edildiğinde, o Trablusgarp'ta İtalyanlarla savaşıyordu. Sonra geldi o Yunanlıları denize döktü.

5-  Vatan İngiliz, Fransız, İtalyan, Ermeni, Gürcü ve Yunan tarafından işgal edildiğinde, gidip Almanya'ya veya başka bir ülkeye sığınmadı, doğrudan düşmanla savaşıp onları defetti. Yani ülkesinden kaçmadı.

6-  Keşke sizler de Arnavut dediğiniz Mehmed Âkif kadar milliyetçi, duyarlı olabilseydiniz de "Kahraman ırkıma bir gül, ne bu şiddet bu celâl" diyebilseydiniz. Çanakkale şiiri gibi bir şiir yazabilseydiniz.

Keşke, yazarım deyip okuyup tartmad |^n böyle bir yazı kaleme almasaydınız.

Prof. Dr. Halaçoğlu, 1915 olayları iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti

Editör: TE Bilisim