Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2009'daki seçmen kayıtlarında yer alan yaklaşık 50 milyon 18 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kimlik bilgilerinin internette yayınlanmasına ilişkin haberler üzerine soruşturma başlatıldı. Başsavcılığın basında çıkan haberleri ihbar kabul ederek başlattığı soruşturma ile görevli cumhuriyet savcısının ilk aşamada yayınlanan bilgilere sahip İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlaık İşleri Genel Müdürlüğünün yanı sıra siyasi partilerin seçimler öncesinde il seçim kurullarından seçmenlere ait bilgileri alabilmeleri nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu ile temas kuracağı öğrenildi.

Bu konuyla ilgili olarak Adalet Bakanı Bozdağ ilginç bir açıklama yaptı:

'NASIL SIZDI BİLMİYORUZ' 
'Tabii nereden nasıl sızdı bilmiyorum ama rakamlara baktığınız zaman 50 milyon civarında. Öyle zannediyorum ki dün bu haberlerin çıkmasından sonra gerekli tahkikat hem adli boyutuyla hem idari boyutuyla başlatılmıştır. Gereği de yapılacaktır bununla ilgili' dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ise şunları söyledi:

'HERKES RAHAT OLSUN'
'Bizim mernis programında yani nüfus hizmetlerini sunduğumuz Nüfus Genel Müdürlüğünden herhangi bir sızma herhangi bir dışarıya çıkma yok' şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim