Terör örgütü PKK’nın silah bırakması için hükümetin yürüttüğü süreç devam ederken İmralı’da ömür boyu hapis cezasını çeken bölücü başı Abdullah Öcalan’ın yanına üçüncü BDP heyeti de gitti. BDP’liler İmralı adası dönüşü gazetecilere Öcalan’ın gönderdiği mesajları iletti.

BDP’nin açıkladığı mesajlara göre bebek katili Abdullah Öcalan, “Geri çekilmenin hızla gerçekleşmesi ve barışın kalıcı hale gelmesi için ümit ediyorum ki parlamento da aynı hızla üzerine düşen tarihi misyonun gereğini yapacaktır. Çekilme parlamento kararı ile olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Terörist başı Abdullah Öcalan’ın isteklerine bakınca, hükümetin “hiçbir şart yok” sözleri de akıllara geldi. Peki, gerçekten Abdullah Öcalan ile hükümet arasında şart var mı?

Bebek katili Abdullah Öcalan BDP heyeti ile ilettiği isteklerini ise şöyle sıraladı:

1- "Ev hapsi" dâhil çözüme yönelik kapsamlı değişiklik,

BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

2- Bebek katilinin talepleri doğrultusunda anayasa değişikliği ve BDP hukuk komisyonunca sunulan tekliflerin değerlendirilmesi,

3- PKK silahları ile bölgeden çekilirken "parlamentonun kuracağı gözlemci komisyonun" parlamento adına PKK’ya güvence vermesi.

4- Bu sürecin kazaya uğraması halinde PKK’nın silah bırakmayacağını belirtmiş.

Söz konusu isteklerle, bebek katili Apo’dan Türk parlamentosuna ‘kanun çıkartma’ dayatması yapıldığı görülürken bu istekler sonucunda eli kanlı PKK teröristlerinin ‘milis güç’ olarak kabul edilmesi ve PKK’lıların karşı tarafın ‘askeri’ olduğunun kanunla sabitlenmesi ihtimali de akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Kaynak: Gazete5.com

Editör: TE Bilisim