Adana’da bir grup MHP’li Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde partilerinin kurultaya gitmesi yönünde açıklama yaptı. Açıklamanın sonunda ise başka bir ülkücü grup açıklamanın yapıldığı binayı bastı. 

Öğlen saatlerinde Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen MHP’liler adına basın açıklamasını Ali Kuşçu yaptı. Kuşçu, kendilerinin yapacakları bu açıklamanın bir başkaldırı olmadığını söyleyerek sözlerine başladı. Çözümün kurultaydan geçtiğini savunan Kuşçu, “Öncelikle kendi evimiz MHP sağlam milli ve manevi değerlerle bezenmiş yüce değerlerin savunulduğu ve de sağlam karakterli Asım’ın neslinin yetiştirdiği evler haline getirmeye mecburuz. Bununda yolu bir istişare meclisi olarak gördüğümüz kurultaydan geçmektedir. Bizler 'istişare sünnettir' düsturundan yola çıkarak diyoruz ki ülkücü hareketin ve Türk İslam Dünyası’nın içinde bulunduğu olumsuz durum kurultayın toplanmasını şart kılmaktadır. Kongre yapılsın ki, istişare kapıları açılsın. Ülkücü hareket yeniden yapılandırılsın. Milli birlik ve beraberliğimiz kuvvetlensin.” dedi.

Atatürk Parkı’nda 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutlayan MHP il yönetimi, buradaki etkinliğin ardından bayrak dağıtmak için yürüyüşe geçti. Grup üyeleri muhalif grubun basın açıklamasını yaptığını duyunca Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin bulunduğu alana geldi. Cemiyetin önünden geçtikleri sırada “Ülkücü hareketin lideri Devlet Bahçeli” ve “Lidere sadakat şerefimizdir” sloganları atan gruptan bazı kişiler muhaliflerin yanına çıkmak istedi. Bunun üzerine tartışma çıktı. Çıkan tartışma arbedeye döndü. Binaya girmek isteyen kişileri polis engelledi.

Ülkü Ocakları Başkanı Soner Deniz, kemerini çıkartarak taşkınlık yapan kişilere müdahale etti. Ülkücüler daha sonra ise ellerinde bulunan Türk bayraklarını dağıtarak bina önünden ayrıldı.

AÇIKLAMANIN YAPILDIĞI BİNAYA GİRMEYE ÇALIŞTILAR

Bu arada, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla Atatürk Parkı'nda açıklama yapan MHP'li bir grup, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli lehine sloganlar atarak Çukurova Gazeteciler Cemiyeti önüne geldi.

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

"Kongre yapılsın ki istişare kapıları açılsın, ülkücü hareket yeniden yapılandırılsın, milli birlik ve beraberliğimiz kuvvetlensin. MHP kendisini ve meselelerini, başka merkezlerin tanımlarından, hedefleri üzerinden tarif eden bir siyasi parti olamaz. Kaldı ki ülkücüler de kendi dışındaki odakların yönlendirmesiyle yol haritalarını belirleyecek insanlar değillerdir."

KEMERLE VURDU

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, burada esnafa bayrak dağıttığı sırada, yanına gelen bir kişinin basın açıklaması yapılan binayı kastederek, "Başkan yukarı çıkmıyor muyuz?" sözleri üzerine, "Dur Allah aşkına, ne basması" diyerek karşılık verdi. Açıklamanın yapıldığı binaya çıkmak isteyen gruba, yine aynı grupta bulunanlar engel olmaya çalıştı. Grupta yer alan Ülkü Ocakları İl Başkanı Soner Deniz, binaya girmek isteyen kişileri belinden çıkarttığı kemerle vurarak uzaklaştırdı.

Grup, sloganlar atarak Çukurova Gazeteciler Cemiyeti önünden ayrıldı.


Editör: TE Bilisim