BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 BDP heyetinin terörist başı Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşme tutanaklarının basına sızmasının ardından herkes işin sorumlusunun kim olduğunu sormaya başladı. Irak’ın kuzeyine giden BDP-DTK heyetinde bulunan Mardin Bağımsız milletvekili Ahmet Türk ise bu konuda sorumluklarının ortaya çıkması durumunda özür borçları olacağını söyledi.

    
İmralı tutanaklarının sızdırılmasını ‘ahlaksızlık’ olarak niteleyen Ahmet Türk,  "Sorumluluğumuz varsa özür dileriz"ifadelerini kullandı.
 
Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'la birlikte Erbil’de basının karşısına çıkan Türk, çekincelerini de dile getirdi. Sürecin henüz başında olduklarını, Kürtler açısından bu sürecin başlatılması ve ciddi bir şekilde ele alınması konusunda herhangi bir kuşkunun olmadığını dile getiren Ahmet Türk, başta BDP olmak üzere Kandil'in ve bütün Kürt tarafının bu konuda endişelerinin henüz ortadan kalkmadığını ifade etti.

"EN BÜYÜK SORUMLULUK BİZİM"

Meseleye, güven verici bir ortamı sağlayacak noktada yaklaşılması gerektiğine dikkati çeken Ahmet Türk, ''Elbette ki başta da söyledik en büyük hassasiyet belki bize düşüyor. Bu hassasiyeti göstereceğiz. Sonuç olarak barış isteyen özellikle Kürt sorununun çözümünü isteyen Kürtlerin de tatmin olabileceği güven duyabileceği bir ortamın sağlanması konusunda herkesin böyle bir mantıkla, böyle bir sorumlulukla bu sürece yaklaşması gerekiyor'' dedi.

"AHLAKSIZLIKTIR, ÖZÜR DİLERİZ"

Ahmet Türk, 'İmralı Tutanakları' olduğu iddia edilen görüşme notlarının basına sızdırılmasını parti olarak ahlaksızlık olarak nitelendirdiklerini kaydederek, ''Bu yansımanın sürece zarar verdiğini ve zarar vermek istediği bir mantıkla gündeme geldiğini düşünüyoruz. Başından beri söyledik barışı en fazla zorlayan, isteyen biziz. Asla ve asla parti olarak böyle bir şeyi yapmayız ve parti olarak bunu bir ahlaksızlık olarak değerlendiririz. Bunu da çok açık söylüyoruz. Ama elbette bunu araştıracağız, bir eksiğimiz varsa bir sorumluluğumuz varsa burada bu eksikliğimizden sorumluluğumuzdan dolayı halkımıza, sürece özür borcumuz olur. Bunu açık yüreklilikle gündeme getireceğiz'' dedi.

Editör: TE Bilisim