Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..
 Her yılbaşı olduğu gibi bu 01 Ocakta'da öğrenci pasolarından 'Vizeleme' ücreti adı altında 5 TL ücret alındı. Ve bu ücreti ödemeyen yani vizeletmeyen indirimli kart sahiplerinden yani öğrenciler toplu taşıma araçlarına bindiklerinde tam ücret parası alındı.

Size bir soru; Seçimler bittikten sonra hangi siyasi parti yada siyasetçi halkın günlük sorunlarına dikkat etti ve düzeltmek için çaba harcadı veya en azından dile getirdi? 

Cevap: Maalesef HİÇBİRİ...

Örnek verilecek olursa; Hergün tüketilen domates: 7 lira... Taze soğan: 8 lira... Şimdi bir kaç iktidar veya muhalefet parti yanlısı ukala çıkıp 'ee kardeşim kar kış kıyamet tabi bu fiyat olacak' diyecek... 

Peki karla kışla ilgisi olmayan bir örnek veriyim de buna bir cevap verin; Her yılbaşı olduğu gibi bu 01 Ocakta da öğrenci pasolarından 'Vizeleme' ücreti adı altında 5 TL ücret alındı. Ve bu ücreti ödemeyen yani vizeletmeyen indirimli kart sahiplerinden yani öğrenciler toplu taşıma araçlarına bindiklerinde tam ücret parası alındı. Yani cebir yöntemiyle 'Vizeletmeye' zorlandı. Peki vizeletme nasıl oluyor?; İndirimli kart sahipleri olan ve çoğunluğu öğrenci olan kişiler akbil otomatlarına gidiyor ve makina sayesinde akbillerine 5 TL yüklüyor ve vizeleme işlemi hesaplarından düşüyor. Yani belediyenin on saniyelik elektrik dışında hiçbir gideri olmuyor. Binlerce hatta yüz binlerce indirimli kart kullanan kişinin olduğu hesaplandığında rakam bir serveti bile geçiyor. 
Peki bunu görsel ya da sosyal medyada duyan yada önemseyen var mı? Dile getiren bir siyasetçi var mı? Bu ücretin neyin bedeli olduğuna dair açıklama var mı? Biz Türk milleti koyun oldukça etimizden de sütümüzden de yararlanan çoook olur...

Ender Kaymak



Editör: TE Bilisim