Brüksel'deki AB zirvesinin ilk gün görüşmelerinin ardından konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB liderlerinin Türkiye'ye 3 milyar euro'luk yardımı kapsayan yeni mülteci anlaşması konusunda uzlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleşen AB zirvesinin ilk gününde liderler gecenin ilerleyen saatlerine kadar görüşmelerini sürdürdü.

İklim değişikliği, corona virüsüyle mücadele, Türkiye ve mülteciler ile Rusya ve İngiltere ile ilişkilerin görüşüldüğü toplantıların ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel açıklamalarda bulundu. Merkel, AB liderlerinin milyonlarca Suriyeli göçmene ev sahipliği yapan Türkiye’ye 3 milyar euro yardım verilmesi konusunda anlaşma sağladıklarını duyurdu.

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

RUSYA İÇİN UZLAŞAMADILAR

Öte yandan zirvede Rusya’yla ilişkiler konusunda ortak bir mutabakata varılamadı. Avrupa Birliği liderleri, Fransa ve Almanya’nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile zirve düzenleme teklifi üzerinde uzlaşamadı. Bu konuya da değinen Merkel, “Çok kapsamlı ve zor bir görüşmeydi. Ancak liderler görüşmesinde bir anlaşmaya varılamadı” dedi.

Editör: TE Bilisim