Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, devletin İmralı ile görüşmelerinden şehit ailesi ve yakınları olarak rahatsızlık duyduklarını belirterek, “Bizlerden bu sürece, destek bekleniyorsa çok iyi düşünülmeli, birlik ve beraberliğimize ve kardeşliğimize sıkıntı vermeden yapılmalı.” dedi.

Mustafa Hızal, dernek binasında şehit askerlerin özel eşyalarının bulunduğu müzede düzenlediği basın toplantısında, İmralı ile devlet arasında yürütülen müzakere sürecine değindi.

Hızal, sürece bakıldığı zaman barış için çözümün; İmralı’da yatan terörist, bebek katili, vatan haini, Kürt-Türk demeden 40 bin masum vatandaşımızın kanını döken, kundaktaki yavrularımızı dahi acımasızca katleden, güvenlik güçlerini, evlatları haince şehit eden, dış güçlerin taşeronluğunu yapıp, Türk devletini yıkmaya, Türk milletini bölmeye, Türk vatanını parçalamaya çalışan, teröristbaşından beklenmesini anlamakta güçlük çektiklerini söyledi.

Sivas’ta canlarını bu vatan için vefa eden, 278 şehit ve 78 kahraman gazi bulunduğuna dikkat çeken Mustafa Hızal ,”Bunların hesabını kimler verecek. Terör sorunu çözmek teröristten medet ummak, onunla pazarlık masasına oturmak ve müzakere yapmak, terörist başının yaptığı ihanete göz yummak anlamına gelmiyor mu?”diye sordu.

“Bizler bu süreçte, amaç tabii ki analarımızın ağlamaması, eşlerimizin eşsiz kalmaması, çocuklarımızın yetim kalmaması, ama gidilen bu sürece baktığımız zaman bizlerin canını alan kişilerin muhatap alınması bizleri derinden üzmektedir.” diyen Başkan Hızal şöyle devam etti: “Devlet, devlet olmasının gücünü geçmişte olduğu gibi bugünde göstermek zorundadır. Bizlerden bu sürece, destek bekleniyorsa çok iyi düşünülmesini, iyi analizlerin yapılmasını, ülkemizde yaşayan insanların duygularıyla oynamadan birlik ve beraberliğimizi ve kardeşliğimize sıkıntı vermeden yapılması bu milletin yararına olacaktır.”
Editör: TE Bilisim