Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Prag ziyareti öncesi soruları yanıtladı. İmralı'ya gidecek ikinci heyetle ilgili de açıklama yapan Başbakan Erdoğan, ikinci ziyarete ilişkin izni ve gidecek heyette kimlerin olabileceğinin tespitini Adalet Bakanı'nın yapacağını belirtti.

Prag'a ziyareti öncesi soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, İmralı'daki görüşmelere ilişkin, ''Burada hedeflerle gelinen durumu karıştırmak yanlış olabilir. Bu hedefleri ta başından beri açıkladım, açıklıyorum. Silahlar bıraktırılmadan, silahlar bırakılmadan bizim bölücü terör örgütüyle mücadeleyi kesmemiz söz konusu değil. Bu kararlılığımız devam edecektir.  Siyasi temsilcileri, siyasi uzantılarıyla da müzakerelerimizi hep yapabileceğimi söyledim'' dedi.
 
''Teröristlerin ülkemizi terk etmeleri halinde, güvenlik içinde ülkemizi terk etmelerine imkan hazırlarız. Yeterki ülkemizin refahına, huzuruna adım atalım. Bölgedeki suküneti sağlamış olalım'' diyen Başbakan Erdoğan, güvenlik güçlerinin hiçbir zaman operasyon meraklısı olmadığını söyledi.
 
Başbakan Erdoğan, terörle mücadeleyle ilgili, ''Dünyanın hiçbir yerinde terörle mücadelede böyle bir takvim ortaya konmaz. Kaldı ki biz kimseyle bir anlaşma masasına da oturmuyoruz. Onu da size söyleyeyim. Çünkü bizim illegal bir örgütle anlaşma masasına oturmak gibi bir derdimiz asla olamaz'' dedi.
 
Başbakan Erdoğan, ''İmralı'nın vermiş olduğu mesajların çok önemli olduğunu, bunu yine istihbarat örgütümüzün bizlere aktardığı bilgiler çerçevesinde ediniyoruz, görüyoruz. Burada kendilerine göre Kandil'in, Avrupa'nın ve siyasi uzantılarının vermiş olduğu mesajlar var.''
 
İmralı'ya gidecek ikinci heyete ilişkin soruları da yanıtlayan Başbakan Erdoğan, şu an bu konuda verilmiş bir karar olmadığı söyledi.

Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!

İkinci ziyarete ilişkin izni ve gidecek heyette kimlerin olabileceğinin tespitini Adalet Bakanı'nın yapacağını belirten Başbakan Erdoğan, ''Şahsıma sunacağı tekliften sonra takvimi belirleriz. Bu hafta içinde olacak diye kesin bir birşey söz konusu değil'diye konuştu.

Editör: TE Bilisim