Ne Ahmet Davutoğlu, ne de AKP'nin yeni genel başkanı... Ne filan veya falan bakanlığa kimin geleceği, ne de filan veya falan makama kimin tayin edileceği... Hiçbir şey MHP kurultayından daha önemli değildir!

                Ülkeyi yöneten güç, önce paralel ile birlikte çalışarak Türk ordusunun gücü, itibarı ve şerefini ayaklar altına almak istemiştir. Komutanların hayatıyla ve geleceğiyle oynanmış, Türk ordusu zayıflatılmıştır.

                Ülkeyi yöneten güç, Türkiye'yi bölmek isteyen PKK'nın başı ve ileri gelenleriyle birlikte çalışmış, bir bölgemizdeki illerin ve ilçelerin işgaline yol açmış, sonra da bu işgali ortadan kaldırmak için yüzlerce şehidin kefensiz toprağa girmesine sebep olmuştur.

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

                Ülkeyi yöneten güç, İhvan'la birlikte çalışmış; Türkiye'yi Suriye bataklığına sokmuş; ülkemize milyonlarca yabancının yığılmasına sebep olmuş ve nice insanlık dramına yol açmıştır.

                Aynı güç artık hiçbir şeye ihtiyaç duymamakta ve son hamleyi yapıp Türk'ü Anayasa'dan silmeye, millî ve laik Türk devletini ortadan kaldırmaya hazırlanmaktadır.

                Bütün bunlar...

                Gören gözler, işiten kulaklar, çalışan beyinler için apaçık gerçekliklerdir.

                Ve...

                Ülkeyi bu durumdan kurtaracak bir tek olay vardır: MHP kurultayı.

                İşte bunun için...

                Hiçbir şey MHP kurultayından daha önemli değildir.

                Ülkeyi yöneten güç, bugüne kadar her dediğini yapmıştır. Bazen iki ileri bir geri gitse de her istediğine ulaşmıştır. Şimdi son hamleyi yapmaya hazırlanmaktadır.

                Ve...

                Bugünkü MHP yönetiminin bu hamleyi durduracak gücü yoktur. Bu tespitimizin açık delili, bugüne kadarki hamleleri durduramamış olmasıdır.

                O hâlde...

                Kurultay yapılmalı, MHP yönetimi değişmelidir. 

                Aksi takdirde...

                Bugüne kadarki başarısızlıklarının, bugüne kadarki veballerinin çok üstünde bir vebal altına gireceklerdir. Ne ülkücü ve milliyetçiler kendilerini affedecektir, ne de tarih!

                Bir türlü kalkmak bilmedikleri o makamlarda hiç olmazsa vicdanlarının sesini dinlemeyi, beyinlerini çalıştırabilmeyi başarsınlar.

                Başarsınlar ve o büyük vebalden kurtulsunlar.

                Aksi takdirde son hamlenin altında onlar da kalacaklardır. Fakat onların ezilmesi hiç önemli değildir; olan Türkiye'ye olacaktır.

Ahmet B. Ercilasun

Editör: TE Bilisim