Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
Binali Yıldırım, AKP’nin il başkanlarına seslendiği toplantıda Başbakanlık görevini üstlendiğini fakat kendisini denetimli serbestlikte gördüğünü söyledi.

Sözü başkanlık sistemine getiren Başbakan Yıldırım, “Parlamenter sistemin Türkiye’nin dertlerine çare üretmediği gerçektir” dedi.

Yıldırım, yeni anayasa ve başkanlık sistemine ilişkin tekliflerini en kısa sürede Meclis’e sunacaklarını açıkladı.

Yıldırım, “Sürekli güçlü bir siyasi iradeyi oluşturacak, istikrarı kalıcı hale getirecek bir sistem değişikliği Türkiye’nin vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Bugüne kadar anlaşılan 60 madde başta olmak üzere, diğer eksik kalan maddeleri de AK Parti Grubu hazırlayacak, Meclis’e getirecek ve onayına sunacak. Meclis, ister 367 ile kabul etsin, ister 330’la kabul etsin, her iki halde de son onayı millete götüreceğiz.” dedi. 

“BAHÇELİ BİZİ CESARETLENDİRDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün yaptığı açıklamadaki “AKP başkanlık sistemiyle ilgili inadını sürdürecekse karşımıza iki seçenecek çıkacaktır. AKP bir anayasa hazırlığı varsa, mutabık kalınan diğer maddelerle birlikte TBMM’ye getirmelidir” sözlerine de atıfta bulunan Yıldırım, bu söylemin de kendilerini cesaretlendiğini anlattı.

(Kaynak: Net Tavır)


Editör: TE Bilisim