Bahçeli konuşmasında yine ülkücü iradeyi hedef aldı. Genel Başkan adayları hakkında ağır ifadeler kullanan Bahçeli delegenin ve partililerin istediği yenilenmeyi "pis bir oyun" olarak yorumlaması tepki çekti.

İşte bahçeli'nin konuşmasındaki satır başlıkları:

"Değerli milletvekilleri, parti olarak aylardır tartışmaların odağındayız. MHP’yi alt etmek için pis bir oyun sahnelenmektedir. Milliyetçi hareketin varlığından ürken bazı çevreler, kullanacakları ve yönetecekleri işbirlikçi aktörleri çok kolay bulmuştur. Amaç MHP’yi marjinalleştirmek, bileğini bükmek, siyasetten ve meclisten mümkünse tasfiye etmektir. Oyun büyük ve ahlaksızlıktır. Biz çok şükür zamanında gördük ve bozmak için yüreğimizi koyduk. Maskelerini yırtmak için geceyi gündüze kattık. Bu kutlu davaya paralel şırıngayı saplamak için sabırsızlananlara bizde uzatılacak bir el, açılacak bir kapı yoktur. MHP şehitlerimizin muazzez bir yadigarıdır.

Partimizi içine alan hukuki süreçler sürekli farklılaşmakta, gün geçmiyor ki yeni durumlar ortaya çıkmaktadır. Mahkeme 19 Haziran’da yapılan korsan kurultay hakkında ihtiyati tedbir kararı vermiştir. Böylece korsan kurultay tüm sonuçlarıyla beklemeye alınmıştır.

Biri kendi haline bakmaz, MHP’nin hali diye başlık atar. Bunlar gibilerin bastıkları yerde ot bitmez. Olduğu yerde bereket kalmaz. Çarpıtma bunların mesleğidir. Dün de Çankaya Seçim Kurulu Başkanlığı 10 Temmuz’da planladığımız olağanüstü kurultayda seçim yapılamayacağına hükmetmiştir.

TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…

Hukuken 10 Temmuz’da genel başkan ve genel merkezin seçiminin gerçekleşmesi şu aşamada mümkün değildir.

10 Temmuz'a izin çıkmazsa olağan kongremiz 2018’de yapılacak"

Editör: TE Bilisim