26 EYLÜL TÜRK DİL BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

Aşağıdaki yazı Genel Başkanımız, Liderimiz , Türkmen Beyimiz’in Dil Bayramı sebebiyle önceki yıllarda yapmış olduğu açıklamadan kısmi alıntıdır.

Türkçe; Türk milletinin dili ve gelecek ülküsüdür. Türkçe hepimizin iftiharı, tarih ve kültür nehrimizin bereketli yatağıdır.

Türkçe hepimizin duası, hepimizin kaderi, hepimizin şiiri, türküsü, özdeyişi, masalı, hoş sohbeti, anamızın ak sütüdür.

İçmesini bilenler için Türkçe kardeşlik pınarı; görmesini bilenler için Türkçe birlik sözleşmesi, beraberlik anıtıdır Dil bir millettir, dil bir vatandır, dil bir medeniyettir, dil bir kültürdür, dil gördüğümüz düşlerin, kutlu hedeflerimizin ana dinamiğidir

Anlamasını bilenlere Türkçe Türk asırlarının tercümanı, Türklük şuurunun sözcüsü; sahiplenmesini bilenlere milli kimlik senedidir.

Dilimiz susarsa tarihi yürüyüşümüz durur, dilimiz zayıflarsa iddialarımız söner, dilimiz kurur ve mahzunlaşırsa milletimiz kaybeder.

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

Türkçe yaşamış, yaşayan ve yaşama azminde olan canlı bir varlıktır. Bunun şeref payesi de bizzat Türk milletindedir.

Merhum Ömer Seyfettin, güzel söylemiş: Millet bir lisan konuşan, bir din, bir terbiye, bir eğitimle birbirine bağlı insanların mevcududur.

Ve eklemiş: Siyasi hudutlar bir milleti asla ayıramaz. Onun için Türkçe konuşan herkes Türk milletinin ve Türklüğün doğal parçasıdır.

Türkçe gönülleri ihya eder, vicdanları konuşturur, kalple beyin arasındaki duvarları indirir, önümüze yeni çığırlar açar.

Dr. Devlet BAHÇELİ

Editör: TE Bilisim