Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Tüm yurtta hava sıcaklıkları mevsim ortalamasının çok altında seyrederken Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeyi buz tuttu. Hava sıcaklıkları -40 dahi gördü.

 Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 40 dereceyle Ardahan'ın Göle ilçesinde ölçüldü. Öyleki camlar buz tuttu. Erzurum'da akaryakıt pompaları dahi dondu.
 
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre gece ölçülen sıcaklık Ardahan'ın Göle ilçesinde sıfırın altında 40 dereceye kadar düştü. Bölgede hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 31, Ardahan ve Erzincan'da 30, Erzurum'da 27, Tunceli'de 16 ve Iğdır'da 11 derece ölçüldü.
 
Dondurucu hava sıcaklıkları, ev ve iş yerlerinin camlarıyla kilit bölümlerinin buz tutmasına yol açtı. Bölgede birçok araç sahibinin, gece araçlarının donmaması için motor bölümlerini battaniyelerle sararak korumaya çalıştıkları gözlendi.
 
Çatılarda buz sarkıtlarının oluştuğu kent merkezlerinde, süs havuzları ve şadırvanlar da dondu.

Hava sıcaklığı azalmaya devam edecek
 
Havanın az bulutlu ve açık, yer yer sisli ve puslu geçeceği tahmin edilen bölgede hava sıcaklıklarının 4 ila 6 derece daha azalması bekleniyor. Buzlanma ve don olayı ile eğimli yerlerde çığ tehlikesinin bulunduğu bölgede, vatandaşların ve yetkililerin bu konularda tedbirli olmaları istendi.
 
Bölgede gündüz en yüksek hava sıcaklıklarının Iğdır'da sıfır, diğer illerde ise sıfırın altında olmak üzere Tunceli ve Erzincan'da 3, Kars'ta 5, Erzurum ve Ağrı'da 6, Ardahan'da 8 derece olması öngörülüyor.
Editör: TE Bilisim