Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Diyarbakır’da faaliyet gösteren bölücü terör örgütünün son zamanlarda yapmış oldukları terör eylemleri neticesinde vatandaşların, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmalarını olumsuz olarak etkilediği belirtildi. 

Açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından; öncelikle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşların her türlü terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanması maksadıyla her türlü tedbirin alındığı ifade edildi. 

Açıklamaya şöyle devam edildi: “Bu tedbirler kapsamında, Dicle ilçesine bağlı Kırkpınar mahallesi ile Küpetaşı mahalleleri arasında bulunan yolda icra edilen mayın, el yapımı patlayıcı araması esnasında, Kırkpınar mahallesine giden yol üzerinde menfez altına bölücü terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen bir adet mutfak tüpü içerisinde yaklaşık 50 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş, bir adet plastik bidon içerisinde el yapımı patlayıcı ile 21 adet içleri inşaat çivisi ile güçlendirilmiş demir içerisinde el yapımı patlayıcı tespit edilmiş ve tespit edilen bombalar patlayıcı madde imha timi tarafından yola zarar vermemek için bulunduğu yerden emniyetli bir yere taşıdıktan sonra patlatılarak imha edilmiştir. Patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir.”
Editör: TE Bilisim