DİYARBAKIR'ın bu sabaha karşı sokağa çıkma yasağı konulan merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 polis şehit oldu. Çatışmada 3 terörist ölü ele geçirildi.

Diyarbakır'da dün gece hendek kazıp barikat kurmak isteyen ve araçları ateşe veren PKK'lıların güvenlik güçleriyle çatışmaya girdiği merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi'nde bugün saat 03.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, yasak kararıyla birlikte PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı. Operasyonlar sırasında mahalleden sık sık silah sesleri yükseldi. Çatışmada 1 polis memuru şehit düşerken 3 PKK'lı ölü ele geçirildi.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

Bağlar'ın bazı mahallelerinde dün akşam saat 22.45 sıralarında PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında başlayan çatışmalar yer yer devam ediyor. Çatışmanın yoğunlaştığı Merkez Bağlar ilçesinde halen silah ve patlama sesleri yükseliyor. Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis özel harekât ekipleri başlattıkları operasyonlar devam ederken, polis helikopteri ise teröristlerin yol kestiği Bağlar'ın üzerinde sürekli uçarak, yol kesen göstericilerin yerlerini tespit ediyor. Merkez bağlar ilçesinin birçok sokağında yoğun patlama sesleri gelmeye devam ediyor. 

HALK GÖÇ EDİYOR

Bağlar İlçesi'nin en büyük mahallerinden olan Kaynartepe Mahallesi'nde oturanlar, operasyon başlaması ardından yanlarına alabildikleri eşyalarıyla birlikte evlerini terk etti. Mahallenin tüm giriş ve çıkışlarında zırhlı araçlarla önlem alan polis ekipleri zırhlı araçlardan sık sık anons yaparak mahallede sokağa çıkma yasağı uygulandığını bildirdi.

Diyarbakır'ın en önemli geçiş noktalarından Koşuyolu Caddesi de sokağa çıkma yasağı kapsamında olduğu için araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Merkez Bağlar ve Kayapınar ilçelerini Yenişehir ve Sur'a bağlayan en önemli güzergahlardan biri olan Koşuyolu Caddesi'nin Ofis Semti çıkışı olan Ofis Alt Geçidi de trafiğe kapanmasının ardından, Ofis-İstasyon ve Ofis- Seyrantepe güzergahlarında araç yoğunluğu oluştu.

 

Editör: TE Bilisim