Sürücüler kırmızı ışıkta geçmekten, alkollü araç kullanamaya kadar bir çok trafik kuralını ihlal ettiği için ehliyetlerine ceza almaktadır.

Ehliyete yazılan ceza sorgulama da tıpkı diğer cezaları sorgulama işlemlerinde olduğu gibi, internet vergi dairesi ve e devlet üzerinden öğrenilip ödenebilmektedir. Ehliyete yazılan cezaların, belirli bir limiti vardır. Bu limit 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. İlk kez 100 puanı dolduranların ehliyetleri 2 ay süre ile ellerinden alınır ve trafiğe çıkmalarına izin verilmez.

Daha sonra süre sonunda geri verilir ve yeni bir cezai işlem söz konusu olduğunda 4 aylığına el konulur.

Ehliyete yazılan cezaları öğrenmek için tıkla

Ehliyete Yazılan Cezalar Ödenmezse Ne Olur?

Üçüncü kez 100 puanı dolduran kişilerin ise yeniden sürü kursuna yazılarak ders almaları gerekmektedir.

Gerekli eğitim tekrarı sonra psikolojik muayeneden geçirilen bu adaylara uygun bulunmadığında ehliyetleri yeniden verilmeyebilir. Sürücü belgesi puanı konusunda dikkatli olması gerekir. Aksi halde ehliyete sonuna kadar el koyulabilir ve kurallara itaatsizlik toplumsal bir suç olduğundan trafikten men edilirsiniz.

Trafikten Men Edilmek

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

Trafikten men edildiğinizde bir daha trafiğe çıkıp araç kullanamazsanız, kullanmanız durumunda para cezası ya da hapis cezası gibi bir çok sorun yaşayabilirsiniz.

Sürekli kural ihlali yapmanız kötü niyet olarak algılanacağından dolayı bu tür ısrarcı kural ihlalleri neticesinde süresiz olarak trafiğe çıkmanız yasaklanır. Böyle durumlar yaşamamak için mutlaka trafik kurallarına uymanız gerekmektedir. KAYNAK: http://www.sorgulamalari.com/

Editör: TE Bilisim