Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 MHP'nin İstanbul İl Başkanlığı, kongre kazanının kaynadığı ve farklı adayların gündeme geldiği MHP'de mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye destek açıklaması yaptı.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanlığı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye destek açıklaması yaptı. İlçe başkanları, ülkü ocakları temsilcileri ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda konuşan İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, "Milliyetçi Hareket Partisi böyle bir tehdit ve saldırı altındayken, olağanüstü kurultay için imza toplamak, liderlik sorunu varmış gibi göstermek kime ya da neye hizmettir?" dedi. 

Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın açıklamalarından sonra MHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan Devlet Bahçeli'ye destek geldi. Haliç Kongre Merkezi'ndeki destek toplantısına MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, merkez yürütme Kurulu üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve kongre üst kurul üyeleri katıldı. 

Toplantıda parti içi muhalefete karşı düşüncelerini açıklayan Mehmet Bülent Karataş, Devlet Bahçeli'ye destek vereceklerini belirtti. Karataş, olağanüstü genel kurulu çağrılarını da eleştirerek, bu durumun MHP'ye zarar vereceğini savundu. Karataş, "Bize düşen oyalanmak, kısır ve sonu olmayan çekişmelere hapsolmak değil, partimiz adına daha iyisini, daha güzelini, daha fazlasını arayıp bulacak iradeyi İstanbul’dan gösterebilmektir. Başkalarının kısa zamanda ulaştığı seviyelere bedel ödeyerek ve hak ederek ulaşmak kahramanca bir tutumdur.Kolay ve basit yollara itibar etmeden, ucuz ve gelip geçici arzulara sapmadan, dibi görünmeyen kuyulardan su içmek yerine tecrübenin, adanmışlığın, anıtlaşmış bir mücadele disiplinin yanında durmak gerçek bir dava adamlığıdır." ifadelerini kullandı. 

"1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri’nde istediğimiz sonucu alamadık." diyen Karataş, "Yine bu seçimde yüzümüzü güldürecek, içimizi ferahlatacak, geleceğe umutla bakmamıza neden olacak bir neticeyi de elde edemedik. Ama bu dünyanın sonu değildir. Bizi arayan rakamlarda, oranlarda bulamaz. Bizi arayan yüzdelerde de göremez. Biz bu aziz milletin vicdanındayız." şeklinde konuştu. 

Değişimden değil, gelişimden yana olduklarını kaydeden Karataş, Bahçeli'ye hitaben, şunları söyledi: " Sayın Genel Başkanım, her daim Başbuğumuzun yanında oldunuz. Biz de sizin yanınızdayız. Siyasal mücadelemizde bizi tatmin etmeyen, hiç hesaplamadığımız, umutlarımızı kıran olaylarla karşılaşmamız mümkündür, bugüne kadar da olmuştur. Fakat biz bir siyasetin tarafı olmaktan çok, ne mutlu bizlere ki, yüksek bir davanın safındayız." 

Karataş, açıklamasının devamında şu görüşlere yer verdi: "Biz duygusal reflekslere, algı operasyonlarına tamam diyemeyiz, buyur edemeyiz, meydan açamayız. Türkiye’nin şu günkü hassas ve tehlikelerle dolu gündeminde, Milliyetçi Hareket Partisi’nin iç meselelerle meşgul etme gayretkeşliğini de hoş göremeyiz. Dikkat ediniz, etrafımızda yeni bir dünya kurulmaktadır. Türkiye, iktidarın yol açtığı nice badire ve felaketlere mahkumdur. Türklüğün çıkarılacağı yeni anayasa konuşulmaktadır. Federasyona yataklık yapacak başkanlık sistemi tartışılmaktadır. Ekonomik cendere her insanımızı kuşatmıştır. Uluslararası ilişkilerdeki sığlık ve anormal politika savrulmaları ülkemizi darboğaza sürüklemiştir. İçimiz sorun, dışımız musibettir. Türkiye’miz elimizden kayıp gitmektedir. Buna sessiz ve tepkisiz durmamız aklın ve mantığın almayacağı bir durgunluk halidir." 

Partililere de seslenen Karataş, "Elinizi vicdanınıza koyarak düşününüz, Milliyetçi Hareket Partisi böyle bir tehdit ve saldırı altındayken, olağanüstü kurultay için imza toplamak, liderlik sorunu varmış gibi göstermek kime ya da neye hizmettir? Eğer varsa düzeltilecek, tamir edilecek ve reforma tabi tutulacak hususlar, bunlar da yeri ve zamanı geldiğinde zaten yapılacaktır. Herkesten İstanbul İl Başkanı olarak özellikle ricam, partimize, teşkilatlarımıza ve mensuplarımıza karşı itibarsızlaştırmaya yönelik maksatlı husumet söylemlerini tekrar gözden geçirmeleridir. Sorun başarıysa, çalışır, çırpınır ilk seçimde ulaşırız. Sorun iktidarsa, Allah yardım, millet takdir ettikten sonra mutlaka oluruz. Fakat birliğimizin hisarlarında gedik açtırmayalım. Dedikodu, tezvirat ve korku tacirlerine fırsat vermeyelim." şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilisim