Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
   Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ''Sırf biz önerdik diye kendi tarihlerine ters düşmek pahasına başkanlık sistemine karşı çıkıyorlar. Başkanlık sistemi o siyasi partinin yıllarca söylediği sistemdir. Merhum Türkeş'in ifade ettiği sistemdir. Hiç kimse parmağını sallayarak terbiye edemesin diye başkanlık sistemi diyoruz.'' sözlerinin ne kadar gerçek dışı olduğunu göstermek için Taha Akyol'un Makalesinden bir kesiti HaberAlp olarak sizlerle 4 Şubat Pazar günü paylaşmıştık. Bugün yandaş medyanın haberleri üzerine bir defa daha paylaşıyoruz.

İŞTE O YAZI'DAN BİR KESİT

''ALPARSLAN Türkeş’in geçmişte başkanlık sistemini savunduğunu MHP’li birçok kimse Başbakan Erdoğan’dan öğrendi!

Bunda şaşılacak bir şey yok. Çünkü...

Türkeş’in başkanlık sistemini savunması 1960’ların sonu, 1970’lerin ilk yarısı gibi hayli geride kalmış bir dönemdedir. Ondan sonra Türkeş başkanlık sistemini ağzına almamış, fakat Dokuz Işık kitabının bu eski sayfaları yeni baskılarında yer almaya devam etmiştir.

Türkeş’in başkanlık sistemini savunması o kadar eskidir ki, Başbakan’ın okuduğu Dokuz Işık sayfalarında “Senatonun kaldırılması” savunulmakta, “Tek Meclis” istenilmektedir. 1980’de Senato zaten kaldırılmış, Türkiye “Tek Meclis”e dönmüştür. Merhum Türkeş de 1997’deki vefatına kadar bir defa olsun “başkanlık sistemi” dememiştir.''

TAHA AKYOL, 17 MAYIS 2012

MAKALENİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!



Editör: TE Bilisim