Kastamonu’da bir eğlence mekanında müzisyen olarak çalışan Celalettin Ot, Bartın’daki evine dönerken eşiyle telefonda konuşmaya başladı. Eşi Ferdane Ot’un “Telefonu kapatalım, kaza yaparsın” ısrarına rağmen telefonla konuşmaya devam eden Celalettin Ot geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Kaza geçirdiği sırada konuştuğu Ferdane Ot ise eşinin ölümünü telefonda dinledi.

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

Celalettin Ot'un amcası Akif Ot, kazayla ilgili şunları söyledi:

''Yeğenim, eşini aramış ve bir süre konuşmuşlar. Eşine ‘Apdipaşa beldesini geçtim geliyorum' demiş. Eşi de kendisini 'telefonu kapatalım kaza yaparsın' diye uyarmış ancak yeğenim kapatmak istememiş. Hatta, eşi telefonu kapatma bahanesiyle 'Çocuk uyandı' diyerek telefonu kapatmış ama yeğenim tekrar eşini aramış. Bu birkaç kez olmuş sonra birden telefonda bir gürültü duymuş ve ses gitmiş.

Yeğenimin eşi şüphelenerek bizi aradı ve kaza yapmış olabileceğini söyledi. Biz de babası Mustafa Ot ile yolda kaza yapan araç aramaya başladı. Karabük istikametine yaklaşık 50 kilometre gittik ama kazaya dair bir ibare göremedik. Ulupınar mevkisinden geri döndük ve Bartın'a 15 kilometre uzaklıktaki ırmağın kenarında bir kalabalık gördük. Kaza yapan aracı ve çimenlerin üzerinde hareketsiz şekilde yatan yeğenimi karayolları ekipleri görmüş. Hemen 112 Acil Servis ekiplerine haber verdik ama yapılan ilk kontrolde yeğenimin hayatını kaybettiği belirlendi.''

BABASI: KEŞKE BİRAZ UYUSAYDI

Celalettin Ot'un babası Mustafa Ot da gelininin uyarısına rağmen oğlunun telefonu kapatmak istemediğini ifade ederek, ''Sabah saatlerinde eğlence mekanındaki işi biter bitmez yola çıkmış. Keşke biraz uyusaydı öyle gelseydi. Gelinim birkaç kez telefonu kapatmasına rağmen oğlum yine aramış. Çok üzgünüz'' dedi.

4 çocuk babası olduğu öğrenilen Ot'un cesedi, Cumhuriyet savcısının kazanın meydana geldiği mevkideki baraj şantiyesinde yaptığı otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Editör: TE Bilisim