Fransa’da önceki akşam kullandıkları büroda kurşunlanarak öldürülen 3 PKK’lı kadınla ilgili olarak gazete ve televizyonların yoğun bir yayın yarışına girişmesi tepkilere sebep oldu. Paris’te infaz edilen PKK’lılar için yapılan yorumlara tepki geldi.

Bu çok yoğun ilgi PKK teröründen ve hükümetin PKK’ya bakış açısından rahatsız olan vatandaşlar sosyal medyada bu rahatsızlığı çeşitli şekillerde ifade ediyor.

YAHYA KARAKAYA VE MURAT ÖZKOZANOĞLU...

Yahya Karakaya ve Murat Özkozanoğlu isimleri sizin için ne ifade ediyor? Daha önce bu isimleri hiç duymayanlar dahi olabilir. Yahya Karakaya ve Murat Özkozanoğlu, 5 Temmuz 2011’de Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde işlerine gitmek üzere evlerinden çıkarken PKK’lı hainler tarafından güpegündüz şehit edilen iki uzman çavuş…



Bu yiğitleri hatırlayan var mı, belki de çoğumuz isimlerini ve kim olduklarını hiç duymadık.

İktidar da dahil olmak üzere pek çok siyasetçi, Paris’te, biri örgütün kurucularından olan 3 kadın PKK’lı kadının cinayete kurban gitmesinden duyduklar 'derin' üzüntüyü anlattı.

KAMUOYUNUN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Ancak şehir merkezinde ve çarşının orta yerinde, ve de herkesin gözleri önünde kahpece şehit edilen uzman çavuşlar için hiç bir iktidar mensubunun bu şehitlerimiz için acıklı açıklamalar yapmaması kamuoyunun tepkisini çekti. Paris’te infaz edilen PKK’lılar için yapılan yorumlara tepki geldi. Özellikle sosyal medyada hâkim olan görüş şu: “3 tane PKK’lı komünist öldü diye iktidar neredeyse resmi yas ilan edecek”

3 PKK’lı kadının öldürülmesi ile ilgili sosyal medyada yapılan yorumlardan biri de şöyle:

"Bu iki kişiyi hatırlayan var mı? Yoksa hiçbir gazete televizyon göstermedi mi? Günlerce yayınlanmadı değil mi? İnsanlar sokaklara dökülmedi bu iki kişi için.

Çok geçmedi üzerinden, Temmuz ayında Hakkari'de şehit edildi fotoğraftaki iki uzman çavuş. Dağ Komando Tugayındaki görevlerine gitmek için evlerinden çıktıkları sırada pusuya düşürülüp arkadan vuruldular. Yahya Karakaya ile Murat Özkozanoğlu isimleri. Belki de bu yüzdendir haber olmayışı. Nasıl olsa sürekli şehit veriyoruz ya, onlar da sıradan şehitlerden ikisi nasıl olsa...

Hepimiz mi ermeni olduk, hepimiz mi Hrant olduk. Hepimiz mi komünist olduk. Bir kısmımızda Müslüman olalım, bir kısmımız da Türk olalım, bir kısmımız da vatansever olalım, bir kısmımızda uzman çavuş olalım.”

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
Editör: TE Bilisim