Gümüşhane’nin parlayan yıldızı Arzular Kabaköy beldesi sakinleri, sırtlarında taş taşıyarak satın aldıkları yaylaları için alın terine saygı bekliyor. Dedelerinin ve tüm ceddinin mezarları ile kemikleri Kabaköy’de, Sobran’da olup eski Leri ve Erikli mıntıkasına yerleşen eski köylülerimiz, yeni Lerili (Yitirmezli) komşularımız tarihe, maziye ve gelecek kuşaklara karşı çok çirkin, ahlak dışı hakları olmayan taleple komşularına utanç verici büyük bir vefasızlık ortaya koymaya devam ediyorlar.

Sadece rüzgarın kayadan kopardığını koparacak ve erken mahcup olacaklardır. İnsanların gurbette oluşunu fırsat bilip yerlerini, yurtlarını aşırma ve yutma derdine düşmekten hiç utanmadılar. İnsan biraz vicdan, ahlak, helal ve haram anlayışına sahip olur. Aslı astarı olmayan utanç verici kin, iftira, aslı astarı olmayan şikayet ve tehdit şantajları şaşkınlık ve ibretle izliyoruz.

Tabela yakma eşkıyalığı, hayvanları yağmurda çamurda telef ettirme, yer sahiplerini tehdit, çobanlara saldırma, koyunları maganda gibi telef etme girişimi resmî kayıtlara yansımış; failleri tahrik ve provokasyona devam etmektedir.

Kabaköy ve Arzular’ında Çekiçli, Mırızlı, Sobran Yaylası, Karagodil, Nalbantlı, Pelitli Kilisesi’nin bayırı Değirmenler ve benzeri Kabaköy Yaylası olarak asırlardır kullanılan emek, çile, gözyaşı diyarımız bölgedeki onlarca kadim yayla gibi belde sakinlerinin meralarında hayvan otlattığı tapulu ve zilyetlik ederek otunu biçtiği ata ve dede yurdudur.

Buraları ele geçirme oyunları, komşularına İhanet etme, iftira, dedikodu hem suçlu hem güçlü timsahın gözyaşlarına sığınma tilki kurnazlığı ile insanları kandırıp komşuyu komşuya, akrabayı akrabaya düşman etme iğrençliği sürüyor.

BİNLERCE HAK SAHİBİNİ CADI KAZANINA ATTI

Bu oyuna gelip o kadar pişman olan özür dileyen var ki; yarın özür sırasına kim girer Allah bilir! Her yasal boşluktan sıyrılmak velev ki Yitirmez köyü sınırları içinde kadim yayla sahibi olmak, yasanın neresine aykırı tapulu yerleri kaçak otarmak haram olanı helal kılar mı?

Kabaköy Arzular beldesi aynı zamanda en az 30 kişi İstiklal Harbi Gazisi, cephede savaşıp vatan kurtaran dedelerimiz geri köylerine geldiler; aç- susuz bu yaylaları aldılar. Trakya ve Bursa ovalarını, verimli yurt topraklarını göçmen gerçek muhacirin evladı Fatiha’na bırakma erdemini gösterdiler. 5 milyon Balkan göçmeni zaten Türkiye’ye gelirken yollarda ölmüştü. Onlara karşı fedakarlık yapmaları gerekiyordu; işte bunlar İstiklal Gazisi Şükrü Şenel, Salih Şenel, İbrahim Ethem Yıldız, Tayfur Dal, İbrahim Paslı, Nuri Yakut, Fehmi Şenel ve benzeri daha ismini sayamadığımız gazi ve şehitlerin karınlarını doyuramadığı rızk diyarıdır.

İşte mübadele ile giden Hıristiyan göçmenlerin yerlerini dedelerimiz üstelik para ile aldı. Tapulu yerinin otunu biçti, merasını zaten asırlardır kullanıyordu ve kullanmaya devam etti. Haksız hukuksuz sınır tespiti binlerce hak sahibini cadı kazanına atıp mağdur etti. Asırlardır kullandığı kadim yaylası elinden alınıp sürgün edilmek istendi. Trabzonlu ve Giresunlu kardeşlerimiz için Gümüşhane sınırlarında kadim yayla hak ta Gümüşhane’de başka bir köy sınırlarında niçin hak değildir?

Gümüşhaneli anasının ak sütü gibi hakkı olan yaylası için niçin itilip kakılıyor?

Geciken bürokratik karar ve adalet, adalet değildir?

Çok hayvan telef oldu daha ne kadar ipe un serilecek insanlar mağdur edilecek? 

Her gün kavga, niza, tahrik provokasyon. İnsanları bunaltmanın ne anlamı var?

Adaletin er ya da geç tecelli edeceğine yürekten inanıyoruz. Demokratik, meşru ve yasal mücadelemiz hiç bitmedi bitmeyecek. Hiç kimse şerefi, onuru, namusu anısı olan bu yerleri asla hiç kimseye bırakmaz.

Dağlarda bozkurt taklidi yapan çakallara inat yerini yurdunu terk etmez, bırakmaz. Kabaköy’ü, Çataltaş, Almazataş, Yağlıtaş, Tahir’in Taşı, Sivrikaya, Balanges, Demüşderesi ve Aygördü arasına sıkıştırma çirkin oyunu hiç kimseye sökmez.

Belki birileri çöplüğünde öten horoz rolüne razı olacak ama bu oyunu bozacak yiğitçe mertçe hak hukuk adalet ve helal mücadeleyi bırakmayacak sağduyu vicdan sahibi insanlar dün vardı bugünde olacak yarında.

Elbet türüne İhanet edecekler olacaktır.

Herkes tercihini dün yaptı bugünde yapsın. Dün işbirlikçi, korkak teslim olanları biliyoruz. Bugün de tavrı ve duruşu ile tercihini yapanlar vicdanlarda gereken tarihin hükmüne muhatap olacaktır.

Selam olsun komşudan, haktan, hukuktan, adamlıktan, ahlaktan, vefadan yana tavır koyanlara!

Selam olsun onurlu komşuluk, akrabalık sınavında sınıfı geçenlere ne mutlu!

Yazıklar olsun gevşeklere, bindiği dalı kesenlere, yediği kaba pisleyenlere, suyun gözesine necaset bırakanlara. Allah onları ıslah etsin.

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

Tahrik ve provokasyonlara asla aldırış etmeden biz, bize yakışanı yapalım ama hiç kimsenin yaptığının yanına kalmaması içinde asla pes etmeyeceğiz.

Sabır ve mücadeleye devam mutlaka haksızlığa geçit vermeyeceğiz.

Sabri ŞENEL / 28.11.2021 Ümraniye İstanbul

Editör: TE Bilisim