Kerkük Milletvekili Hasan TURAN tarafından Irak Parlemantosuna sunulan Türkmen hakları Yasa tasarısı Kürt milletvekillerinin red oyu kullanmasıyla gündemden düşüverdi.

Musul Milletvekili Muhammed Taki ‘’Tasarı kabul edilseydi,Türkmenlerin hakları yasal güvenceye alınacaktı.Musul ve Telafer deki çatışmalardan mağdur olan Türkmen halkı için önemli bir iyiniyet göstergesi olacaktı.’’ Diyor ama anlaşılan odur ki,insan hakları ve demokratikleşme deyince Ortadoğu da akıllara sadece Kürtler geliyor.

Irak ta Suriye de Ve iran da da durum hep aynı…

Kobani için Türkiye’nin altını,üstüne getirenler,şehirleri yakıp yıkanlar asker ve polislerimizi kalleşçe şehid edenler iş Türkmen haklarına ve özgürlüklerine gelince hepsi birden ayağa kalkıp ‘’istemezük’’ demeye başladılar.

Çünkü başta Kerkük ,Musul olmak üzere Türkmen şehirlerine de sözde Kürdistan haritası içerisinde gösteriyorlar.Türkiye’deki siyasi iktidarda Türkmenlerle ilgili en ufak bir adım atmadığı için Barzani ve Bağdat Hükümeti Türkmenleri kendi kaderine terkediyor,adeta yok farzediyor.

Türkiye’deki medya kuruluşlarının Türkmenlerle ilgili yayınladığı tek haber yok.Gazeteci ve yazarların bu konuda yazdığı tek bir haber yok.herkesin aklını,fikrini Kobani almış,bölge de cerayan eden oyun,genişletilmiş bağımsız bir Kürdistan Devleti Kurma projesinden başka bir şey değil…

ABD,PKK ve PYD arasındaki işbirliğine alkış tutan gazete ve Televizyonlar,Türkiye bölünüp parçalanınca zil takıp oynayacaklar sanki..

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

Kuzey Irak’taki peşmerge Kobanidekiler benim soydaşım diyerek İŞİD’e karşı savaşıken,Türkiye’deki PKK yandaşları Kobani için Türkiye’yi yakıp yıkarkenTürkiye’deki Türklerin Kerkük’teki soydaşına sahip çıkamaması ne kadar hazin ve acıklı bir manzara ….

Bizi bu hallere düşürenlerin Allah belasını versin…

Ertuğrul KALAFAT

Editör: TE Bilisim