Diyarbakır’da operasyonların tamamlandığı ancak sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur İlçesi’ndeki çatışmada ölü ele geçirilen terör örgütü PKK’nın Sur sorumlusu ‘Çiyager’ kod adlı Cihat Türkan, Batman’da toprağa verildi.

Cenaze törenine HDP’li Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ile Siirt Milletvekili Besime Konca da katıldı.

Sur’da güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada ölü ele geçirilen, terör örgütü PKK’nın ilçe sorumlusu ‘Çiyager’ kod adlı Cihat Türkan’ın cenazesi, bugün memleketi Batman’da törenle toprağa verildi.

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

Cenaze namazının ardından Batman Belediyesi Asri Mezarlığı’ndaki törende PKK’lı Cihat Türkan’ın tabutuna, Bölücübaşı Abdullah Öcalan ve terör örgütünün eski sorumlularının fotoğrafları asıldığı görüldü. Törene HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Batman Belediye Eş Başkanları DBP’li Sabri Özdemir ve Gülistan Akel ile yaklaşık 200 kişi katıldı.

HDP’Lİ VEKİL: DİRENEN GENÇLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Havai fişeklerin patlatılmasının ardından, burada bir konuşma yapan HDP Batman Milletvekili Aslan, üzüntüsünden dolayı konuşmakta zorluk çektiğini belirterek “Böyle bir barbarlık ve vahşet yok. Cizre’deydik, Cizre’yi gördük; 1200′lü yıllarda Moğollar Cizre’yi işgal etti, Moğollar bile bu vahşeti ve barbarlığı yapmadı. Bunlar çıkıp İslam adına ve bunun sömürüsünü yapıyorlar. Yaptıkları dinle, vicdanla, ahlakla ve kanunla hiçbir alakası yoktur. Biz bu direnişi gösteren gençlerimizle, halkımızla gurur duyuyoruz, Allah rahmet etsin” dedi.

Daha sonra Kürtçe konuşan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca da “Biz şehidimizi yaşatacağız. Onun yolunda yürüyeceğiz” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından PKK’nın Sur sorumlusu Cihat Türkan’ın cenazesi toprağa verildi!..




Editör: TE Bilisim