Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
  Peygamberimiz buyuruyor ki, “Yiyiniz içiniz ama israf etmeyiniz. Allah israf eden Müsrifleri sevmez. İsraf etmek dinen haramdır. HANİ siz 2002 yılında iktidara gelirken halka söz vermiştiniz,”Bizler lüks kamu binaları yapmayacağız. Savurganlığa son vereceğiz” demiştiniz. Şimdi tarihin en büyük savurganlığını kendi nefsiniz için yapmıyor musunuz? Maliye bakanının yaptığı resmi açıklamaya göre, bir milyar, 370 milyon dolara, Cumhurbaşkanlığı Ak-Sarayı’nın yapıldığını belirtmiş. Cumhurbaşkanı için yeni alınan uçağın maliyeti, 410 milyon TL emrinde, 5 büyük uçak, 10 zırhlı Mercedes, 3 helikopter ve İstanbul da bir köşk varmış. Bu saltanat padişahlar döneminde bile görülmedi. Peygamberimiz (S.A. V) buyuruyor ki, “Yiyiniz içiniz fakat israf etmeyiniz.

”Şimdi bu israf değil mi? Biz bu kadar zengin isek, elektriğe ve doğal gaza %9 zam yapıyorsunuz da, emekliye neden, %3 zam veriyorsunuz? ŞİMDİ; adalet bunun neresinde?.Hani siz kimsesizlerim kimsesiydiniz? Hani siz halka söz vermiştiniz, “Lüks kamu binaları ve savurganlık yapmayacaktınız”. Hani, Fırat’ın kenarında, bir kurt kapsa koyunu, ilahi adalet gelip bizden sorar onu diye nutuklar atıyordunuz.Yazık ! Lütfen bir daha, Hz. Ömer’i ağzınıza almayın. Hz. Ömer, (R.A) halkı aç ve susuz iken O, kendisine milyarlar harcayarak Saraylar yaptırmadı ve saraylarda oturmadı.

Halkın oturduğu mahallede, halkın içinde yaşantısını sürdürmüştür.Halka verdiği sözünün arkasında durmuştur. Kimsesizlerin kimsesi olmuştur. Hiç bir zaman israf eden Müsriflerden olmamıştır. Çünkü İsraf etmenin dinen haram olduğunun bilicindeydi. Bir gün, Avrupa’dan devlet adamları ziyaretine gelmişler. Onlara izzeti ikramda bulunmuş. Sonra, kendisine gelen heyet, “Ya Ömer, bize saraylarını gezdirmeyecek misin?

Oturduğun sarayın nasıl olduğunu çok merek ediyoruz dediler. Hz. Ömer, (r.a) “Benim sarayım yok. Benim sarayım burası diyerek oturduğu yeri göstermiş. Olur mu demişler.“Bizim ülkemizde, kralların kendilerine yaptırdıkları saraylar var. Kapılarında, nöbetçileri, yüzlerce korumaları, aşçıları ve hizmetçileri var diye saymaya başlamışlar…. Hz. Ömer, “Ben böyle bir sarayda oturmak istemem demiş. Neden istemediği sorulunca, “Ben sarayda yaşarsam, halkımın ne sıkıntılar içinde yaşadıklarını nereden bileceğim” demiş. Konukları, Hz. Ömer’in bu davranışına hayran kalan kalmışlardır. Şimdi Ak -Saraylarda yaşayanlar, 803 TL ile asgari ücretle çalışanların, köylünün,işçinin ,madencinin, memurun ve emeklinin %3 zamla nasıl geçineceğini, 22 milyon 184 bin kişinin icralık olduğunu nereden bilecek.

Merhum Özal, 4 yıl milletvekili yapan milletvekilleri için, 4 milyar TL. “süper emeklilik” maaşı alma yasasını çıkardı. Dönemin başbakanı Sayın Erdoğan ise, bunu az bularak, “İki yıl milletvekili yapan milletvekillerine emeklilik yasasını çıkardı,” Bir milletvekili, 2 yıl çalışıp emekli olurken, memurlar ve işçiler, 60 yaşına kadar çalışacak ki emekli olsun. Şimdi bunda Allah’ın rızası var mı? Hani siz kimsesizlerin kimsesiydiniz?

Ali Saraç
Editör: TE Bilisim