Metropoll Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan İmralı görüşmeleri anketi vatandaşın müzakerelere nasıl baktığını ortaya koydu. Şubat ayında yapılan araştırmaya göre İmralı görüşmelerini onaylamayanların oranı yüzde 56.1…

Metropoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Başkanı Profesör Özer Sancar, İstanbul’da yapılan bu araştırmanın amacının halkın hükümet tarafından İmralı ile yürütülen görüşme sürecine ilişkin görüşlerini belirlemek olduğunu ifade etti.

HALK İMRALI GÖRÜŞMELERİNE DİYOR

İstanbul’un tümünü kapsayan araştırma 39 ilçede 26 Ocak – 1 Şubat 2013 tarihleri arasında toplam 2 bin 502 kişi ile gerçekleştirildiği bildirilen araştırmadan çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

Araştırmaya katılanların yüzde 56,1’i “Abdullah Öcalan ile MİT yetkililerinin PKK konusunda görüşmeler yapıyor olmasını onaylıyor musunuz, onaylamıyor musunuz?” şeklindeki soruya“onaylamıyorum” yanıtını verirken, yüzde 25,1’lik kesim “onaylıyorum” yanıtını verdi.

ÖCALAN'A EV HAPSİNE ONAY YOK

“Abdullah Öcalan’ın cezası ev hapsine çevrilirse bunu doğru bulur musunuz?” şeklindeki soruya ise ankete katılanların yüzde 83,9’u “Doğru bulmam” yanıtını verdi. Öcalan’a ev hapsi verilmesini destekleyen kesimin yüzdesi ise 5,9.

Editör: TE Bilisim