İmralı’ya Öcalan’la görüşmek üzere giden BDP’li 3 milletvekili, Abdullah Öcalan’a hediye aldı. Pervin Buldan, Abdullah Öcalan’a bir kalem ve “mütevazi” bir tespih aldığını söylemişti.

Buldan, kalemi, Nişantaşı’ndaki ünlü bir kırtasiye mağazasından aldı. Pervin Buldan, hediyesinin bulunduğu dolmakalemleri ile tanınan kırtasiye dükkanının karton poşeti ile kendilerini İmralı’ya götürecek olan Kıyı Emniyeti’ne ait KEGM 4 adlı teknesine bindi.

Sırrı Süreyya Önder ise Öcalan’a AB üyesi ülkelerin anayasalarını karşılaştırmalı olarak ele alan bir kitap ile TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’nun raporunu verecek.

ANAYASAYI BU KALEMLE YAZACAK

Abdullah Öcalan’ın seçtiği İmralı heyetinde bulunan BDP’li vekiller Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan’ın Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi olmaları ‘Anayasayı Öcalan yazacak’ yorumlarına neden olmuştu.

BDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan’ın İmralı’ya giderken elinde sıkı sıkı tuttuğu pakette özel yapım bir dolma kalemin olduğu iddia edildi.

Paketin üzerinde yazan “Plumon” markası ise Nişantaşı, Teşvikiye Caddesi’nde eski ve ünlü bir kırtasiyeye ait. Özel yapım kalemler ve mürekkeplerin bulunabildiği kırtasiyede sınırlı sayıda bulunabilen ve lüks sınıfında değerlendirilen Caran D’ache markası dolma kalem ve tükenmez kalemleri de satılıyor.

Öcalan’a götürülen hediyenin de bir Caran D’ache marka dolma kalem olduğu öne sürülmesiyle ‘Öcalan, anayasayı bu kalemle yazacak’ dedirtti.

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
Editör: TE Bilisim