Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Koray Aydın, MHP’nin Nevşehir, Sivas ve Trabzon’da il teşkilatlarını kapatmasıyla ilgili olarak “bu görevden almalar, kapatmalar hiç birimizi yıldırmamalıdır. Allah’ın izniyle bu hareketi elbirliği, güçbirliği ve gönül birliği içinde hak ettiği noktaya taşıyacağız.” dedi.

MHP Genel Merkezi tarafından Nevşehir, Sivas ve Trabzon il teşkilatlarının kapatılmasıyla ilgili Koray Aydın yazılı bir açıklama yaptı. Aydın, açıklamasında MHP’nin teşkilat kapatmayla anılır olması üzüntü verici olduğunu dile getirdi.

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

Görevden alınmaların, kapatmaların hiç kimseyi yıldırmaması gerektiğinin altını çizen Koray Aydın, açıklamasına şöyle devam etti:

“MHP’de devam eden teşkilat kapatmalar da ayrı bir üzüntü kaynağımız olmuş durumda. Bugün de Trabzon, Sivas ve Nevşehir il teşkilatlarımızın kapatıldığını üzülerek öğrendik. Ülkenin yaşadığı şu kritik eşikte MHP’ye olan ihtiyaç ortadadır. Hal böyleyken teşkilat kapatmak, sadece ülküdaşlarımızı değil, güçlü MHP beklentisindeki aziz milletimizin de moralini bozmaktadır. Milliyetçilik ve demokrasiyi birbirinin ikiz kardeşi gibi gören MHP’nin teşkilat kapatmayla anılır olması üzüntü verici. Kapatılan her teşkilat, geride kalbi kırık ve gönlü kırık sayısız emektar ülkücü demek. Kapatılan her teşkilat, dava arkadaşlığına, ülküdaşlık hukukuna ve parti içi demokrasiye vurulan darbe demek. MHP yönetimi engin bir hoşgörüyle ülküdaşlık hukukunu pekiştireceği yerde; kendi tabanını bile ayrıştırır hale gelmiştir. Bu icraatlar MHP’de yönetimde değişimin artık zaruri bir ihtiyaç olduğunu, açıkça ortaya koymaktadır. Bugüne kadar hürriyetçilik ve şahsiyetçilik ilkemizin gereğini yapıp, ülkücü duruş sergiledikleri için görevlerinden alınan kardeşlerimi bir kez daha kutluyorum. Teşkilatları kapatılan ve görevden alınan başkanlarımıza ve bütün ülküdaşlarımıza emeklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Başkanlarımız ve ülküdaşlarımız bizim yanımızda durmuştur, biz de onların yanında durmaya devam edeceğiz. Başkanlarımıza ve bütün ülküdaşlarımıza morallerini bozmamalarını tavsiye ediyorum. MHP sadece bir siyasi parti değildir. MHP büyük bir davanın, büyük bir mücadelenin ve büyük bir ülkünün somut tezahürüdür. O yüzden bu görevden almalar, kapatmalar hiç birimizi yıldırmamalıdır. Allah’ın izniyle bu hareketi elbirliği, güçbirliği ve gönül birliği içinde hak ettiği noktaya taşıyacağız.”

Editör: TE Bilisim