Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Her bir kuyumcudan kamuya 500 gr. altın. Altını teminat olarak yatırmayanlar kuyumculuk yapamayacak.

Sürpriz yönetmelik taslağına göre; her bir kuyumcudan 500’er gram altın toplanacak. Bu yolla kamu bankalarında 20 ton altın biriktirilecek.
Ülke genelinde faaliyet gösteren tüm kuyumculardan 500'er gram altını (yaklaşık 210 bin lira) kamu bankalarına yatırmaları istenecek.
Osmanlı döneminde uygulanan “salma” vergilere benzeyen yöntemle kaynak toplamak için yönetmelik taslağı hazırladığı ortaya çıktı.

20 TON ALTIN
Sözcü'nün haberine göre; kuyumcu, teminat hesabına yatıracağı altına sektörde kaldığı süre boyunca hiç dokunamayacak, işletemeyecek, kullanamayacak. Sadece faizini alabilecek. Türkiye'de yaklaşık 40 bin kuyumcu olduğu, taslağın resmiyet kazanması halinde devletin kuyumculardan yaklaşık 20 ton altın (yaklaşık 8.4 milyar lira) toplanacağı hesaplandı.

“DÜZENLEME ÇOK AĞIR İPTAL EDİLEBİLİR”
Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, düzenlemedeki 500 gram altın maddesinin çok ağır olduğunu, esnafta rahatsızlık yarattığını belirtti. Çavuşculu, “Bakanlıktaki ilgili bürokratlarla görüştük. İtirazlarımızı yerinde buldular. Biz bu altın maddesinin iptal edileceği izlenimi edindik. Zaten olacak iş değil. İnşallah düzeltecekler, orta yol bulunacak” dedi.

Editör: TE Bilisim