Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Ülkücü basın kuruluşlarının temsilcileriyle yemekli bir toplandı da bir araya geldi. Toplantıda MHP'de yaşanan olağanüstü kongre sürecine dair birçok soruyu cevapladı. 

DEMOKRATİK MHP

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

"NASIL BİR MHP" sorusuna ise; Genel Başkan seçilmesi halinde MHP'nin demokratik bir yapıya kavuşturulacağını söyleyen Akşener, tabanın sesine kulak verileceğini ve  Parti MYK'sının oluşturulmasında illerin söz sahibi olacağını ifade eden Akşener, milletvekili adaylarının belirlenmesi sürecine ilişkin de "hakim huzurunda ön seçim" sözü verdi. 

543 DEĞİL 547 İMZA

 15 Ocak tarihinde MHP Genel Merkezine teslim edilen üst kurul delegesi imzalarının bazı delegelerin imzalarını geri çekti iddialarına da değinen Akşener, genel merkeze 543 değil daha sonra eklenen 4 imza ile birlikte 547 imza teslim edildiğini ifade etti. Verilen imzalardan herhangi bir geri çekmenin söz konusu dahi olmadığını belirten Akşener, Ülkücülerin  imzalarının arkasında durduğunu dile getirdi. MHP Genel Merkezine imzaların verilmesinin üzerinden cuma günü itibariyle 15 gün geçmiş olacağını belirten Akşener, diğer Genel Başkan adaylar ile görüştükten sonra  hukuki süreci başlatılacaklarını söyledi. Sulh hukuk mahkemesine yapılacak başvurunun takipçisi olacağını ifade eden Akşener, hukuki sürece  herhangi bir müdahale olması durumunda gerekli tavrı göstererek Ülkücülerin hakkını savunacağını belirtti. 

Genel Başkan olursam…

Meral Akşener, Genel Başkan seçildiği zaman ilk olarak   Hakkari de herhangi bir düğüne katılarak o geceyi düğün evinde geçireceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim