Bahçeli, yeni anayasa sürecinde laiklik tartışması açılmasının Türkiye'yi başka bir yere sürükleyeceğini, bunu desteklemediğini duyurdu.

Bahçeli, partisinin Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorusu üzerine, TBMM Başkanı Kahraman'ın yeni anayasada laikliğin yer almamasına ilişkin açıklamasını değerlendirdi.

Devlet Bahçeli, "Anayasa'mıza göre seçilmiş bir Meclis Başkanı'mızın Anayasa'nın ilk dört maddesini tartışmaya açması doğru bir yaklaşım değildir. Bir yandan anayasa değişiklikleri üzerinde düşüncelerinizi ortaya koyacaksınız, düşüncelerinizin gerçekleştirilmesinde milletimizin ön şart ve kabulü olan 4 maddenin içerisindeki laikliği ayrıca tartışmaya açacaksınız, bu doğru bir düşünce olmamıştır." diye konuştu.

Meclis Başkanı Kahraman'ın hata yaptığını ve bundan dönmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, "Türkiye'yi bir başka yere sürükleyecek, istismarlara vesile olabilecek bir karanlık kuyuya sürüklenmesine vesile olunmamalıdır." dedi.

"YANLIŞ YAPTI" DEDİ
Devlet Bahçeli, bunu tartışmaya açmanın doğru bir düşünce olmadığını söyledi.

Bahçeli, "Meclis Başkanı derhal sözünden dönmelidir. Türkiye'yi bir başka yere sürükleyebilecek. Karanlık kuyuya itebilir" diye konuştu.

MHP DESTEĞİNİ KESER Mİ?
AK Parti'nin yeni Anayasa çalışmalarında en büyük destek aldığı parti MHP. Meclis Başkanı'nın laikliklik çıkışı MHP'nin yeni Anayasa'ya verdiği desteği zora sokabilir.

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
Editör: TE Bilisim