YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanlığı, Genel Merkeze karşı seçim sonrasında adeta kazan kaldırdı.

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanlığı, Genel Merkeze karşı seçim sonrasında adeta kazan kaldırdı.

    Genel Başkanın değişmesinin yolunu açacak tüzük kurultayı ile alakalı ülke genelinde başı çeken Bursa İl Yönetimi, Tüzük Kurultayının toplanması için imza topluyor. 17 ilçeden büyük kısmının oyunu alan yönetim, delegelerle yaptığı toplantıya, doğal delege sayılan MYK Üyesi Kadir Çetil ve Muhammet Tekin’i de toplantıya davet ederek, fikirlerini söyledi, hatta onlardan bile imza istediler. Doğal olarak, istekleri karşılık bulmadı.

     51 delegeden 40’ının imzasının olduğu iddia ediliyor. Ülke genelinde de, yeter sayısı çoktan aştıkları üzerinde duruluyor. İsyan ateşi Bursa’dan yandı, öncülüğünü de İl Başkanı Yüksel Yılmaz yapıyor...

    NEDEN BURSA?

    Bursa, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın kontrolünde. İl Başkanı veya il yönetiminin fikri veya uygulamaları, asla Genel Merkezde ciddiye alınmıyor. MHP’de Bursa için söyleyen ‘’biraz İsmet, biraz da kısmet’’ sözü, artık tamamen ‘’İsmet’’ olarak değişti.

     İl Kongresinde, Büyükataman tarafından açıkça desteklenen isim Cihangir Kalkancı’nın seçilmemesi, kendi memleketinde kaybeden genel sekretere büyük darbe olmuştu. Sonrasında, genel seçimlerde, Genel Merkez’deki MYK ve MDK oluşumlarında, il yönetiminin önerileri dikkate alınmadı. Bunlara karşı Büyükataman’ın çevresinde olan isimler, listelerde yer aldı. İl yönetimi, başkaldırana kadar, sadece görüntüde varlığını sürdürüyordu. Seçimlerine de dâhil olduğum yönetim, aslında Bursa’da ilk ciddi icraatını de, bu başkaldırı ile yapıyor. İkinci İsyan’da Osmaniye’den çıkarsa, şaşırmamak lazım…  

     Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu, tüzük kongresinin yapılmamasını bahse konu toplantıda savunan tek isimdi desek yeridir. İmza vermeyen 3-4 ilçeden birinin de başkanı da aynı zamanda.

     İmzalamama sebebinin ise tek madde ile değil de komple tüzük kurultayı yapılması gerektiğini ve sonrası ile alakalı net söylemede bulunmamalarının olduğu tahmin ediliyor. Durdu siyaseti, özellikle de MHP içindeki siyaseti iyi okuyan bir isimdir. Karşı çıkıyorsa, kendince anlamı vardır.

     İMZALARIN TESLİMİ YETERLİ OLUR MU?

     MHP’nin en erken 2017’de olağan kongre yapma hakkı var. İmzalar teslim edildi, mahkeme süreci, ardından temyiz süreci ile 2017’ye kadar tüzük kurultayında kurultay kararı çıksa bile uzar. Genel Merkezdeki isimler, yerlerini korumak isteyecektir.

     Bursa’da isyan başladı, ülke genelini de hareketlendirdi. Muhtemelen imzalar ile başvuracaklar. Tüzük Kurultayında da, ‘’Seçimli oğlan üstü kongre yapılabilir’’ maddesi eklenecek. Beraberinde, olağanüstü kongre isteyecekler.

     MHP’de kan değişikliği de dâhil, pek çok değişikliğe ihtiyaç var. Bununla beraber, sonrasını da hesap etmek, bu dönemki gibi plansız hareket etmemek gerekiyor. Sonrasını doğru hesaplamak, kurultaydan da önemli.
Editör: TE Bilisim