MHP Samsun İmzaları Topladı!

MHP’de tüzük değişikliği için imzalar toplanırken, Samsun’da 17 üst kurul delegesinden büyük bir kısmının imza verdiği kaydedildi.

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

Kongre çağrıları yapılan MHP’de Samsun teşkilatının tavrının değişimden yana olduğu öğrenildi. MHP İl Başkanı Ömer Süslü tabanda büyük bir değişim talebi olduğunu ve teşkilatlarla yapılan görüşmeler sonucunda 17 üst kurul delegesinden büyük bir kısmının imzasını aldığını belirtti.

 

DEĞİŞİM İÇİN BASKI VAR

 

Genel Merkezle sürekli görüştüklerini söyleyen Başkan Süslü, kongre çağrılarından sonra değişim yönünde büyük bir talep geldiğini kaydetti. Başkan Süslü, “Halktan ve tabandan gelen değişim talebini sürekli Genel Merkeze iletirken kongreyi kendilerinin yapmasını talep ediyoruz. Ben mart ayında yapılan Olağan Kongremizde genel başkanımıza oy verdim. Fakat şu an ciddi bir değişim için baskı var. Bunun için bir karar alınması gerektiğini sürekli Genel Merkeze belirtiyoruz” dedi.

 

İMZALAR TOPLANDI

 

Olağanüstü Genel Kongre için şu an 3 kişinin ismi geçtiğini ifade eden Başkan Süslü, “Bu isimler adaylıklarını henüz açıklamadılar fakat tüzük değişikliği için imza topluyorlar. Biz de Samsun Teşkilatı olarak yaptığımız istişare toplantılarının ardından tüzük değişikliğine gidilmesi yönünde karar alarak 17 üst kurul delegesini büyük kısmından imza topladık. Arkadaşlarımızın hepsi imzalarını bana verdiler. Genel Merkezimiz Olağanüstü Genel Kongreyi toplamazsa imzaları verecek ve kongrenin toplanması için adım atmış olacağız. Ama gönlümüzden geçen tüzük değişikliğine gitmeden kongreye gidilmesi” diye belirtti.

 

HİÇBİR İSME YAKIN DEĞİLİZ

 

İmzalar toplanırken kimseye baskı uygulanmadığını ve herkesin kendi hür idaresiyle imza verdiğini ifade eden Süslü, “Değişim taleplerinin görüşülmesi sonucu imza vermek isteyen arkadaşlarımız kendi iradeleriyle verdi. Ayrıca, biz şu an için aday olacağı konuşulan hiçbir isme yakın değiliz.  Herkese aynı mesafeyiz. Sürece göre ve aday olacak kişilerin ekibine göre bir değerlendirme tekrardan yapılacaktır. Çoğunluk değişimden yana olduğu için bu çoğunluğun karşısında durmak ve halkla inatlaşmanın bir anlamı olmadığı için imzalarımızı topladık. Eğer sadece bir parti içi muhalefetin bir talebi olmuş olsa göğsümüzü gererek buna karşı dururuz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim