Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı, anket şirketlerinin üst düzey yöneticilerine "iadeli-taahhütlü" birer mektup yazarak, 1 Kasım'da yapılan seçim sonuçlarını neden bilemediklerini sordu.

MHP İzmir il başkanı Necat Karataş'ın talimatıyla harekete geçen Medya ve Tanıtımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, İl Başkan Yardımcısı Serdar Seçgin ve AR-GE Komisyon Başkanı Bekir Hastürk, anket şirketlerinin üst düzey yöneticilerine 1 Kasım sonuçlarıyla ilgili "iadeli-taahhütlü" birer mektup yazdı. Demokratik bir hakları olarak bilgi almak istediklerini kaydeden Cumhur Bulut, "Kamuoyu gerçekten araştırıldı mı? Yoksa kamuoyu baskı altında bırakılarak bir yönlendirme mi yapıldı? Evet araştırma şirketlerinin yetkilileri özür diledi ama bu yeterli değil. Biz gerçeğin peşine düştük, cevap almayı bekliyoruz" dedi.

OPERASYON ŞÜPHESİ

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

"İzmir özelinde ve Türkiye genelinde alınan sonuçları akıl ve bilim yoluyla yorumlaya çalıştık" diyen Bulut, "Türkiye'nin sosyolojisi değişmediği halde oylarımızın büyük ölçüde düşmesi bizi çok büyük bir operasyonun olabileceği şüphesine götürdü. Kamuoyunun bu şekilde yönlendirilmesi mümkün, yapılamayacak bir şey değil. Şimdi, anket şirketlerinin bu operasyonda nerede olduğunu araştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

"SONUÇLAR ÜRKÜTÜCÜ"

Bundan önceki tüm seçimleri, nokta atışıyla tam isabet tespit eden ya da az farklarla bilen anket şirketlerinin bu seçimlerde karavana atmasının son derece düşündürücü olduğunu vurgulayan Cumhur Bulut, "Seçim öncesi Türkiye'nin genel durumu, 1 aylık seçim süreci ve sonuçları pasaj pasaj değerlendirildiğinde karşımıza çıkan sonuçlar son derece ürkütücü" diye konuştu.

"GİZLENEN SONUÇLAR MI VAR?"

Anketlerin, "Sonuçlar 7 Haziran ile değişmeyecek", "kaos kapıda", "tek başına hükümetkurulamayacak" gibi netice tahmini açıklamaları ve bunlara dayanarak demeç verdiklerini kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

"Verilen demeçlere baktığımızda seçmenin korkutulduğunu görüyoruz. Geçmiş seçimleri nokta atışıyla bilen araştırma şirketleri bu seçimlerde neden başarısız? Yoksa gizlenen sonuçlar mı var? Sonuçların gizlenmesi için kendilerine illegal bir baskı yapıldı mı?"

MEKTUPLAR POSTADA

MHP'nin hedefe alındığını ve konu üzerinde hassasiyetle durduklarını ifade eden İl Başkan Yardımcısı Serdar Seçgin ise, "Bilhassa MHP içinde estirilen rüzgarlarla bağlantılı olarak bu konu üzerinde incelememizi yapıyoruz. AK Partililerin bile inanamadığı sonuçların tezahürü sosyolojik olarak dikkat çekici. Bazı gerçeklerin üstü örtülerek MHP'nin ve liderinin hedef gösterilmesi ve parti içine dışarıdan baskı kurulması da bazı soruları aklımıza getiriyor" şeklinde konuştu.

MHPli yöneticiler daha sonda PTT şubesine giderek anket şirketlerinin üst düzey yöneticilerine yazdıkları mektupları "iadeli-taahhütlü" olarak postaya verdi. MHP'li yöneticilerin bu yolu tercih etmesinin nedeni ise mektupların sahiplerine ulaştığından emin olmak.



Editör: TE Bilisim