Diyarbakır ve bölgede yaşanan olayları incelemek ve rapor hazırlamak üzere MHP Diyarbakır eski il Başkanı ve milletvekili adayı Mehmet Teyyar Karakoç başkanlığında görevlendirilen bir heyet, Ankara’dan Diyarbakır’a gelerek incelemelerde bulundu.

 

Heyetin yaptığı incelemelerin ardından açıklama yapan Mehmet Teyyar Karakoç, bölgede yoğun bir çalışma yaptıklarını ve bunları rapor halinde genel merkeze sunacaklarını söyledi

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

 

Son zamanlarda başta Diyarbakır ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin birçok ilinde yaşanan olaylar nedeniyle MHP Genel Başkanlığı bölgeye heyet gönderdi. Elazığ, Malatya ve Şanlıurfa illerinin de aralarında olduğu kentlere MHP MKYK ve disiplin kurulu üyelerinden oluşan heyetler kentlerde incelemelere başladı. Diyarbakır’da incelemelere başlayan eski MHP Diyarbakır İl Başkanı ve milletvekili adayı Mehmet Teyyar Karakoç, parti üyeleriyle beraber basın toplantısı düzenledi.  Bir otelde düzenlenen basın toplantısına çok sayıda parti üyesi ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Mehmet Teyyar Karakoç, bugün çalışmalarının Diyarbakır ve bölge için olduğunu ancak diğer MKYK üyelerinin de Güneydoğu’nun diğer illerinde olduğunu söyledi.

 

Karakoç, “Bizler de Diyarbakır’da bu yaptığımız çalışmalar neticesinde Ankara’ya bölge ile ilgili teferruatlı bir rapor hazırlayacağız. Şu an MHP’nin bölgede yoğun bir çalışması var. Hem evlerinden olan vatandaşlar hem de yatacak ve barınacak sorunu olan kişilerle ilgili gıda ve yiyecek yardımına ihtiyaç duyanlarla bir araya geleceğiz. Bunlarla ilgili yoğun çaba sarf ediyoruz. Çalışmalarımız ve yardımlarımızı siyasi reklam olmadan vatandaşlara ulaştırmanın gayretindeyiz. Camilere namaz kılmak için onlarca araç ve gazetecilerle gidenlerin zihniyetinde değiliz. Mağdur olan Diyarbakırlı kardeşlerimizin mağduriyeti giderilsin diye MHP’liler birçok çalışma sağlıyor” dedi. Mehmet Teyyar Karakoç, Diyarbakır’da özellikle Sur’da yaşananlar ve sonrasında oluşanlarla ilgili hazırlayacakları raporu genel merkeze sunacaklarını ve bu rapor doğrultusunda bölgeye yapılması planlananların hayata geçirileceğini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim